1p

Péntek reggel további szakadással kezdett az E-Star árfolyama, a papírnak nem okozott gondot az 1000 forintos lélektani határ sem. Az őszi kötvénylejárat közeledtével egyre pesszimistábbak a befektetők a részvény kilátásait illetően.

Nem csillapodnak a kedélyek az E-Star piacán azok után, hogy a cég a közelmúltban több projektjét is felülvizsgálta, majd néhány esetben a szerződések felbontása mellett döntött Romániában és Magyarországon is. Itthon Hódmezővásárhellyel a jelek szerint kemény jogi vitába is bonyolódik a cég. Közben egy lengyel bankkal 36 millió zlotys (mintegy 2,5 milliárd forint) hitelszerződést írt alá a cég, ezzel próbálva megnyugtatni a befektetőket, hogy lesz fedezet az őszi 1,5 milliárd forintos kötvénylejárat kifizetésére.

A piacot azonban a jelek szerint nem sikerült megnyugtatni, pénteken ismét jókora eséssel kezdett a papír, így az 1000 forintos szint sem jelentett komoly támaszt. Nem sokkal a nyitás után 10 százalékos mínuszban fel is kellett függeszteni a részvények kereskedését. Így az egy éve még 10 000 forint felett járó papír mára értékének több mint 90 százalékát elveszítette.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!