<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Péntek reggel további szakadással kezdett az E-Star árfolyama, a papírnak nem okozott gondot az 1000 forintos lélektani határ sem. Az őszi kötvénylejárat közeledtével egyre pesszimistábbak a befektetők a részvény kilátásait illetően.

Nem csillapodnak a kedélyek az E-Star piacán azok után, hogy a cég a közelmúltban több projektjét is felülvizsgálta, majd néhány esetben a szerződések felbontása mellett döntött Romániában és Magyarországon is. Itthon Hódmezővásárhellyel a jelek szerint kemény jogi vitába is bonyolódik a cég. Közben egy lengyel bankkal 36 millió zlotys (mintegy 2,5 milliárd forint) hitelszerződést írt alá a cég, ezzel próbálva megnyugtatni a befektetőket, hogy lesz fedezet az őszi 1,5 milliárd forintos kötvénylejárat kifizetésére.

A piacot azonban a jelek szerint nem sikerült megnyugtatni, pénteken ismét jókora eséssel kezdett a papír, így az 1000 forintos szint sem jelentett komoly támaszt. Nem sokkal a nyitás után 10 százalékos mínuszban fel is kellett függeszteni a részvények kereskedését. Így az egy éve még 10 000 forint felett járó papír mára értékének több mint 90 százalékát elveszítette.

mfor.hu