TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. július 18. 12:24

A nap elején kissé gyengült, majd ismét erősödni kezdett a forint az euróval szemben, délután már 228,02 volt az aktuális árfolyam.

Tegnap újabb rekordot döntve 229,04-ig erősödött a forint a közös európai fizetőeszközzel szemben, azonban ma sem pihent meg a magyar deviza, megállíthatatlanul száguld tovább. A forint erősödése miatt az elemzők többsége úgy véli, hogy véget ért a Magyar Nemzeti Bank kamatemelési periódusa, a hétfői ülésen már nem várnak változtatást.

Reggel ismét 230 fölé gyengült a forint az euróval szemben, majd délelőtt a tőzsdenyitás után tovább erősödött a magyar deviza, délutánra elérte a 228,02-es árfolyamot.

A Reuters ma közzétett előrejelzése azt mutatja, hogy az elemzők már nem számítanak további kamatemelésre, a következő lépés vélhetően csökkentés lesz, de jövő hétfőn még változatlan maradhat az alapkamat. Az MTI által megkérdezett elemzők szerint idén már maradhat a kamatszint, jövőre pedig megkezdődhet a monetáris lazítás. A szakemberek szinte kivétel nélkül az erősödő forinttal magyarázzák, hogy nem várnak további emelést.

Az elemzők úgy vélik, hogy 225-ig erősödhet a forint az euróval szemben, de arra számítanak, hogy a jövő hónap végén már 235, év végén pedig 240 lesz az árfolyam, azaz a mostani szárnyalást csak átemenetinek tartják.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.