<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A nap elején kissé gyengült, majd ismét erősödni kezdett a forint az euróval szemben, délután már 228,02 volt az aktuális árfolyam.

Tegnap újabb rekordot döntve 229,04-ig erősödött a forint a közös európai fizetőeszközzel szemben, azonban ma sem pihent meg a magyar deviza, megállíthatatlanul száguld tovább. A forint erősödése miatt az elemzők többsége úgy véli, hogy véget ért a Magyar Nemzeti Bank kamatemelési periódusa, a hétfői ülésen már nem várnak változtatást.

Reggel ismét 230 fölé gyengült a forint az euróval szemben, majd délelőtt a tőzsdenyitás után tovább erősödött a magyar deviza, délutánra elérte a 228,02-es árfolyamot.

A Reuters ma közzétett előrejelzése azt mutatja, hogy az elemzők már nem számítanak további kamatemelésre, a következő lépés vélhetően csökkentés lesz, de jövő hétfőn még változatlan maradhat az alapkamat. Az MTI által megkérdezett elemzők szerint idén már maradhat a kamatszint, jövőre pedig megkezdődhet a monetáris lazítás. A szakemberek szinte kivétel nélkül az erősödő forinttal magyarázzák, hogy nem várnak további emelést.

Az elemzők úgy vélik, hogy 225-ig erősödhet a forint az euróval szemben, de arra számítanak, hogy a jövő hónap végén már 235, év végén pedig 240 lesz az árfolyam, azaz a mostani szárnyalást csak átemenetinek tartják.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.