2008. július 18. 12:24

A nap elején kissé gyengült, majd ismét erősödni kezdett a forint az euróval szemben, délután már 228,02 volt az aktuális árfolyam.

Tegnap újabb rekordot döntve 229,04-ig erősödött a forint a közös európai fizetőeszközzel szemben, azonban ma sem pihent meg a magyar deviza, megállíthatatlanul száguld tovább. A forint erősödése miatt az elemzők többsége úgy véli, hogy véget ért a Magyar Nemzeti Bank kamatemelési periódusa, a hétfői ülésen már nem várnak változtatást.

Reggel ismét 230 fölé gyengült a forint az euróval szemben, majd délelőtt a tőzsdenyitás után tovább erősödött a magyar deviza, délutánra elérte a 228,02-es árfolyamot.

A Reuters ma közzétett előrejelzése azt mutatja, hogy az elemzők már nem számítanak további kamatemelésre, a következő lépés vélhetően csökkentés lesz, de jövő hétfőn még változatlan maradhat az alapkamat. Az MTI által megkérdezett elemzők szerint idén már maradhat a kamatszint, jövőre pedig megkezdődhet a monetáris lazítás. A szakemberek szinte kivétel nélkül az erősödő forinttal magyarázzák, hogy nem várnak további emelést.

Az elemzők úgy vélik, hogy 225-ig erősödhet a forint az euróval szemben, de arra számítanak, hogy a jövő hónap végén már 235, év végén pedig 240 lesz az árfolyam, azaz a mostani szárnyalást csak átemenetinek tartják.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.