<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Magyarországi, csehországi, lengyelországi és romániai bevásárlóközpontokból, összesen 11 kereskedelmi ingatlanból álló portfólió megvásárlásáról írt alá keretmegállapodást a CPI Property Group a CBRE Global Investors által kezelt alapokkal - tájékoztatta a luxemburgi székhelyű, főként hosszú távú ingatlanbefektetésekkel és bérbeadással foglalkozó CPI kedden az MTI-t.

Az ingatlanportfólió csaknem 265 ezer négyzetméter bérbe adható területből áll, a magyarországi ingatlanok közül része a budapesti Pólus és Campona bevásárlóközpont, egy Andrássy úti ingatlan, valamint egy zalaegerszegi és egy nyíregyházi Interspar áruház.

A tranzakciót a CPI Property Group leányvállalatai hajtják végre, ha azt a magyar és a cseh versenyhatóságok jóváhagyják, a szükséges kérelmeket a társaság a napokban benyújtja az illetékes hatóságokhoz - közölték.

A CPI Property Group vezérigazgatója, Martin Němeček szerint a tranzakció a régió idei legjelentősebb ingatlanpiaci üzlete lehet, lezárása már az első negyedévben megtörténhet.

A közlemény idézi Tomáą Salajkát, a cégcsoport felvásárlásokért, ingatlankezelésért és értékesítésért felelős igazgatóját is, aki elmondta: a portfólió nagyjából 430 ezer négyzetméterre, több mint kétszeresére növeli a kezelésükben álló bevásárlóközpontok bérbe adható területét, egyúttal a portfóliójukhoz tartozó bevásárlóközpontok száma húszra nő.

A CPI Hungary honlapján található tájékoztatás szerint a CPI Property Group a cseh CPI Csoport és a német GSG Csoport tevékenységének egyesítéséből jött létre. A frankfurti értéktőzsdén jegyzett luxemburgi székhelyű cég által kezelt 3,82 millió négyzetméter ingatlanvagyon összértéke meghaladja a 4,1 milliárd eurót.

A CPI Property Group főként Németországban és Kelet-Közép Európában van jelen. A csoportnak Európa tíz országában vannak ingatlanbefektetései, illetve leányvállalatai.

A CPI Hungary a CPI Property Group tagja, annak csaknem 202 ezer négyzetméter alapterületű, 316 millió euró összértékű magyarországi portfóliójának kezelését látja el. A társaság az irodai, szállodai, kereskedelmi, valamint az ipari-logisztikai területen is jelen van.
 
MTI 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.