TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. június 22. 14:55

Az Euroconstruct országaiban az elmúlt négy évben 40 százalékkal esett vissza a lakásépítés, a felújításoknál viszont kisebb volt a csökkenés - közölte a Buildecon.

A 19 európai ország építőipari kutatóintézeteit tömörítő Euroconstruct évente kétszer méri fel az építőipar helyzetét és készít előrejelzést. A nemrégiben Helsinkiben megtartott konferencián hangzott el, hogy amíg 2007-ben 2,5 millió új lakóépület épült a szervezet országaiban, addig idén nem éri el az 1,5 milliót.

Amíg az építésnél 40 százalékos a visszaesés az említett időszakban, addig a felújításban csak egy számjegyű a csökkenés. Az új építés helyébe egyre inkább a meglévő lakások energiatakarékos felújítása lép.

A teljes építőipari visszaesés 15 százalékos volt az elmúlt 4 évben, de 2020-ig évi 2 százalékos növekedés várható a szervezet szerint. A Közép-Kelet-európai régióban ennek a duplája lesz az építőipar növekedése 2020-ig - állítja az Euroconstruct előrejelzése.

A Buildecon 1990 óta képviseli Magyarországot a Euroconstructban.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.