2007. október 12. 18:09

A múlt héten szállt ki a Rába Járműipari Holding egyik legnagyobb tulajdonosa, a Győri Önkormányzat, a héten pedig a korábban 10 százalék feletti részesedéssel rendelkező Wamsler SE csökkentette jelentősen érdekeltségét.

A múlt héten szállt ki a Rába Járműipari Holding egyik legnagyobb tulajdonosa, a Győri Önkormányzat, a héten pedig a korábban 10 százalék feletti részesedéssel rendelkező Wamsler SE csökkentette jelentősen érdekeltségét.

A Rába Járműipari Holding egyik nagyrészvényese, a Wamsler SE pénteken bejelentette, hogy a héten történt részvényeladások következtében részesedése 4,86 százalékra csökkent.

A Wamsler az idén júniusban lett tulajdonos a Rábában, miután megvásárolta az EBRD 10,85 százalékos részvénycsomagját.

A múlt héten a győri önkormányzat értékesítette 7,2 százalékos Rába-részesedését. Az egy héttel ezelőtti aukción a stockot 2150 forintért megszerző KBC a piaci hírek szerint ennél magasabb áron szórta ki a tőzsdén a részvényeket.

A Rábában a DRB Hicom Group rendelkezik 10 százalék feletti tulajdonnal. Öt százaléknál nagyobb részesedése van a Trigon Active Alpha Fundnak, valamint Korányi G. Tamásnak és a vele összehangoltan szavazó Almás Andornak együttesen.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.