1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ezerötszáz karbantartót rúg ki az American Airlines légitársaság, ezzel folytatva a nagy légicégek pánikszerű költségcsökkentési intézkedéseinek sorát. A vállalatnak összesen mintegy 6,8 ezer alkalmazottat kell elbocsátania a magas olajárak miatt megnövekedett költségek miatt.

A leépítés 1,3 ezer szerelőt, valamint kétszáz menedzsmenttagot és kiegészítő személyzetet érint a vállalat szóvivője szerint. Az illetékesek arról még nem nyilatkoztak, hogy mely telephelyeken számíthatnak kirúgásokra a karbantartók, de a döntés valószínűleg más cégeket is érint, hiszen nem csak az American gépeit szervizelik a munkások - közli a CNN.

A nagy amerikai légitársaságok mind küszködnek a rekordmagasságokba szökött olajárak miatt. A Northwest Airlines és a United Airlines egyaránt két és félezer dolgozójától válna meg. A Delta Air Lines, a United Airlines és a Southwest Airlines öt és negyven dollár közötti jegyenkénti különdíj bevezetését jelentette be a közelmúltban.

A légitársaságok amerikai becslések szerint idén összesen mintegy 61,2 milliárd dollárt költhetnek üzemanyagra, ugyanez az adat 2007-ben "csak" 41,2 milliárd volt - írta korábban az mfor.hu.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!