2p

A csütörtöki kereskedés kezdetén a Dow átlépte a 24 ezer pontos szintet, amivel újabb történelmi rekord döntött meg a tőzsdeindex.

A fontos indexek közül mind a Dow, mind az S&P 500-as új történelmi csúcsot ért el a csütörtöki kereskedés első félórájában. A technológiai papírokat magába foglaló Nasdaq Composite mutató viszont a szerdai zuhanás után próbált talpra állni.
 
 
A Dow rendkívül gyorsan érte el a legutóbbi ezres szinthez képest a következőt, ám ahogy korábbi írásunkban jeleztük, története során volt már ennél gyorsabb ezer pontos emelkedése. Más kérdés, hogy utána komoly visszaesés következett. A mostani, immár 22 hónapja tartó havi szinten töretlen emelkedés szintén nem szokványos. A lassan 9 éve zajló általános hossz pedig majdnem példa nélküli, hiszen ennél tovább tartó tőzsdei hosszra csak az 1920-as években volt példa, akkor viszont utána a gazdasági világválság hosszú évekre visszavetette a tőzsdéket.
 
 
 
A mostani szituációban a pesszimista elemzők sem számolnak az amerikai vagy a globális gazdaság összeomlásával, ám a részvények túlértékeltségét már többen pedzegetik. A visszaesést előre jelzők szerint a részvénypiac túlértékelt, és időszerű lenne egy korrekció. Azt persze hozzá kell tenni, hogy a túlzott árakra immár egy éve folyamatosan figyelmeztet egy-egy elemző, ám az általános tőzsdei esésnek egyelőre semmiféle előjele sincs.
 
mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!