<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Kicsit várni akartam, mielőtt ismét felveszem Ariedné fonalát. Hát, ez eléggé lagymatag reakció a nagy kölcsönre, meg ígéretekre. Legyünk persze fair-ek, azért itt van az olajpestis, volt majdnem egy Now York-i merénylet, ma meg már állítólag Londonban is bombát találtak, így lehet, a nagy örömteli hírek valahogy alulmaradtak.

De, valahogy sem a befektetőknek, sem a görögöknek nem tetszik a csomag. Az egyik elad továbbra is, a másik meg sztrájkol tovább. Hihetetlen, hogy az emberek az utcán mennyire nem látják mekkora a gáz. Persze, az érzelmeket, indulatot ki kell fejezni. Én csak azt nem értem, hogy van képe még a kormánynak ott lenni? Már sokaknak 1999-ben is világos volt, hogy a görögök éveken belül becsődölnek, de ők kihúzták mostanáig (és még mindig nem – hivatalosan). Én az egész csomagot egy kormányváltáshoz és új választásokhoz csatoltam volna. Na, de hát nem úgy van.


Iszonyatosan nehéz út áll a görögök előtt, ha mindezt a kínt sikerül is véghezvinniük prometheusi szenvedések árán is, akkor is 3 év múlva 150 százalék lesz az adósság várhatóan a GDP-hez képest. Keveset kaptak ahhoz, hogy 3 évre le legyen véve a tőkepiacról, szerintem a politikusok abban bíztak, hogy a görög hozamok a bejelentésre ami a hétvégén volt, lejönnek ismét 5 százalékra, és akkor kicsit kevesebbet kell nekik is adniuk. Pókereztek, nagyon nem jött be. A hozamok még mindig 10 százalékon, ma reggel a kétéves kötvény még 90,5 bid volt, most már délután megint csak 87.. . Sok privát bankár vett az elmúlt hetekben 90 körül, akik megélvén, hogy volt időközben 80 alatt is, gyorsan adják el.. .

Szóval a tőkepiac NEM-mel felelt a görög tervre. Emellett ott van Kína lassulása (a PMI bár még 50 felett, de egyre lejjebb jön), az ausztrál adó a nyersanyagcégekre (ez kvázi olyan bankadó ausztrál módra, pedig nekik a GDP-hez mért adósság csak 40 százalék!!!, nem 150-200 százalék vagy kitudja mennyi a fejlett világ más részein, így az USA-ban is). Valahogy inog ez a nagy optimizmus, a réz is lejött, csak az arany galoppozik, főleg EUR-ban, ott lassan meglesz az 1000-is... . Meg a spanyol és portugál banki felárak, melyek igen nagyok, szerintem azok a bankok most NEM tudnak a tőkepiacon pénzt felvenni, a nagy csap elzáródóban! Vigyázz!

Rég volt ilyen jó a „set-up” egy shortra. Itt kandikálunk a csúcsok közelében, sok a rossz hír, túlvettek vagyunk, esnek a „vezető cégek”: Goldman Sachs, BHP etc. DE a fránya kamat még mindig 0 százalékon! Ez az egyedüli, ami beleköphet a levesbe... .

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.