TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az egyre inkább érzékelhető recesszió eredményeként az elkövetkező 3 évben kevesebb lakópark fog épülni Magyarországon, mint korábban, viszont a 2011-től újra lendületbe jövő gazdaság növekvő keresletet és jelentős áremelkedést hoz majd magával az ingatlanpiacon. Addig viszont az albérletárak mennek fel, így az eladás előtt érdemes lehet kiadni is a lakást.

A gazdasági válság ellenére alig csökken az érdeklődés a luxuslakások iránt. Szakértők szerint ennek az az oka, hogy sokan még mindig jobb hozamokkal kecsegtető befektetéseket keresnek, mint a kötvények vagy az állampapírok. Így aki nem aranyat vásárol, az lakást vagy házat vesz a jövőben, hiszen a most megtorpanó ingatlanpiaci árak a recesszió 2-3 éves időszaka után igencsak meglódulhatnak. Addig viszont szép nyereséggel kiadhatók ezek a lakások, hiszen a megszigorított feltételek miatt sokan nem jutnak majd hitelhez, így saját lakás helyett albérletbe kényszerülnek. Kucsma Viktória, a Pasarét Residence lakóparkot építtető cég értékesítésért felelős vezetője szerint az albérletek iránt megnövekedő kereslet árrobbanást hozhat a kiadó lakások piacán.

A szakember szerint a lakóparkok építői a köztük lévő verseny miatt különböző kedvezményeket biztosítanak, így akár jó üzlet is lehet jelenleg ingatlanba fektetni. 2009-ben jóval kevesebb vevő lesz az ingatlanpiacon, ám ők még azoknál is válogatósabbak lesznek, akik az idén vettek lakást. Ennek oka az, hogy megváltoztak a kereslet-kínálati viszonyok.


A szakértő szerint: az olcsóbb kategóriákban csökken majd a kereslet, de a nagyobb érétkű, minőségi lakások iránt megmarad az érdeklődés. A válogatósabb vásárlók megjelenése rákényszeríti a beruházókat arra, hogy a következő években minőségi anyagokat használjanak az építkezéskor és a jövőben az sem lesz mellékes, hogy ki tervezi a lakást. Mindezeknek köszönhetően élhetőbb és építészetileg is "időtállóbb" lakóparkok épülhetnek. Budapesten, amelynek előszele már 2009-ben is érezhető lesz.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.