1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Elérkezett Magyarországra is a negatív hozamok időszaka. Vagyis a befektetők fizettek azért, hogy magyar papírban tartsák a pénzüket.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukciója történelminek nevezhető, hiszen a hozam - ahogy arra egy ideje számítani lehetett - mínuszba fordult át. Ez pedig azt jelenti, hogy a befektetők annyira bíznak a kormányban és a magyar gazdaságban, hogy megéri fizetni is azért, hogy az országra bízzák a pénzüket. Igaz, ez most csak az egyik legrövidebb futamidejű papír esetében állja meg a helyét.

A keddi aukción az ÁKK 20 milliárd forintért hirdetett meg 3 hónapos diszkont kincstárjegyeket, melyre a vevők meglehetősen alacsony érdeklődést mutattak, hiszen mindössze 14,1 milliárdos ajánlatot nyújtottak be. Ám az adósságkezelő még ezt sem fogadta el mindet, hiszen csak 12 milliárdért adott el végül papírokat.

Az átlaghozam 0,01 százalék volt, ami úgy jött ki, hogy volt, aki 0,03 százalékos ajánlatot tett az ÁKK-nak, viszont valaki fizetett azért, hogy az államnál "fialtassa a pénzét" (ami ebben az esetben természetesen nem állja meg a helyét), és -0,01 százalékos hozamajánlatot tett a 3 hónapos kincstárjegyekre.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!