1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A Citigroup a várakozásoknak megfelelő negyedéves adózott veszteségről számolt be kedden, de a cég bevétele elmaradt a becsülttől.

A Citigroup a várakozásoknak megfelelő negyedéves adózott veszteségről számolt be kedden, de a cég bevétele elmaradt a becsülttől.

Az adatok ismertetése után a Citigroup árfolyama 1,8 százalékos mínuszban állt a New York-i értéktőzsde elektronikus kereskedésében. A harmadik legnagyobb amerikai bank adózott vesztesége 7,57 milliárd dollárt volt, részvényenként 33 cent a tavalyi utolsó negyedévben. Ez jóval kisebb az egy évvel korábbi 17,26 milliárd dollár, 3,40 dollár/részvény veszteségnél.


A kormány által korábban nyújtott állami támogatás visszafizetése nélküli negyedéves veszteség 1,4 milliárd dollár, részvényenként 6 cent volt. A cég bevétele 15,41 milliárd dollár volt, 4,3 százalékkal csökkent éves szinten.

A szakértők 33 cent részvényarányos veszteségre és 18,43 milliárd dolláros bevételre számítottak. A bank hitelezési céltartaléka 8,2 milliárd dollár volt, ami 36 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest és 10 százalékkal kevesebb a harmadik negyedévhez viszonyítva. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!