2007. október 22. 08:34

A pénteki amerikai zuhanást követően a világ más tőzsdéi is lefele vették az irányt. Ázsia az amerikai eséshez hasonló nagy mínusszal kezdte a hetet.

A pénteki amerikai zuhanást követően a világ más tőzsdéi is lefele vették az irányt. Ázsia az amerikai eséshez hasonló nagy mínusszal kezdte a hetet.

A nagyobb ázsiai tőzsdék mindegyik komoly veszteséggel zárt hétfőn, amit a szakértők az Amerikában felerősödött recessziós aggodalmakkal és a folyamatosan gyengülő dollárral magyaráznak. A japán tőzsde mutatója, a Nikkei 375,90 pontos, azaz 2,24 százalékos veszteséggel 16 438,47 ponton zárt.

Nem úszta meg az esést Hong Kong, Szöul és Szingapúr sem. Ráadásul a korábban csak emelkedni tudó Shanghai Composite index is folytatta a korrekciót, hétfőn 2,6 százalékot csökkent.

Egy és másfél százalék közötti esést mutatnak a főbb európai indexek is, a nyitáskor sem az angol-, sem a francia-, sem a német piac nem tudta magát függetleníteni a rossz hírektől.

Ami a heti kilátásokat illeti, továbbra is az USA-ra érdemes figyelni, hiszen több nagy cég eredménye most kerül napvilágra: hétfőn az American Express és a Merck, kedden az AT&T és a Du Pont, szerdán a Boeing és csütörtökön a Microsoft. A technológiai cégek közül a legnagyobb várakozás az Apple adatait előzi meg; a cég hétfőn közli negyedéves eredményeit. A héten közli negyedéves eredményét két vezető lakóingatlan-építő cég, kedden a Cebtex, szerdán a Pulte Homes. A szakértők mindkét vállalat esetében veszteséget várnak.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.