2p

Elsősorban a negyedéves amerikai vállalati eredmények alakítják majd a jövő heti trendet a New York-i értéktőzsdén.

Elsősorban a negyedéves amerikai vállalati eredmények alakítják majd a jövő heti trendet a New York-i értéktőzsdén.

A jövő héten olyan vezető cégek ismerteti adataikat, mint az American Express, az Apple, a Boeing, a Caterpillar, a Coca-Cola, a DuPont, a McDonald's, a Microsoft, vagy például a 3M.

Ezeknek a domináns cégeknek az eredményei jól tükrözik majd az amerikai gazdaság állapotát. Az értéktőzsde átfogóbb, Standard and Poor's indexében szereplő 500 vállalat közül a jövő héten 143 ismerteti negyedéves adatát. A gazdaság helyzetének jobb megismeréséhez járul hozzá, hogy a jövő héten igen sok feldolgozóipari cég közli eredményét. A héten elsősorban a banki és a technológiai vállalatok adatai határozták meg az alaphangulatot New Yorkban.

A héten a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 7,3 százalékkal, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója 7,4 százalékkal nőtt.


Az S&P 500 cégéből eddig 55 hozta nyilvánosságra negyedéves mutatóit. Adózott eredményük átlagosan 35,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az 55 vállalat 71 százaléka vártnál jobb, 20 százaléka rosszabb eredményeket közölt, míg 9 százalékuk a szakértői becslésnek megfelelő adatokat ismertetett.

A jövő hét trendjét befolyásolja majd az is, hogy kedden a képviselőház előtt, szerdán a szenátusban számol be az amerikai gazdaság kilátásairól és a monetáris politikáról Ben Bernanke, az amerikai jegybank (Fed) elnöke.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!