2017. május 25. 11:35

A Wingholding a tőkepiaci szabályoknak megfelelően működik, csak adminisztratív hiba történt - állítja a cég az MNB mai döntésére reagálva. A jegybank ma felfüggesztette a Zrt. kötvényeinek tőzsdei kereskedését és kétmilliós bírásgot is kiszabott a Wingholdingra.

A Wingholding Zrt. mint új kibocsátó a magyar tőkepiacon, messzemenőkig kiáll a tőzsdei szabályok betartása mellett, eddig is mindenben megfelelt közzétételi kötelezettségeinek - írják a közleményükben. A vállalat jelezte, adminisztratív hiba történt, melyre azonnal reagált, haladéktalanul a közgyűlés elé terjeszti az éves beszámolót és annak elfogadásával együtt kezdeményezi a kötvényei tőzsdei kereskedésének újraindítását.
 
A Wingholding  Zrt. az MNB kötvénykereskedés felfüggesztéséről szóló döntésével kapcsolatban hangsúlyozza, hogy a Wingholding Zrt. és cégcsoportja tagjai már 2017. április 28-án lezárt, valós, auditált és végleges tartalmú pénzügyi beszámolókkal rendelkeztek, melyek a mai napon is fennállnak, azokban változás nem történt. 
 
A pénzügyi beszámolók tartalmát a tulajdonosok ismerték és elfogadták, azok közzétételét jóváhagyták. A Wingholding Zrt. már az MNB döntését megelőzően kitűzte közgyűlésének dátumát, amelyen megtörténik az éves beszámoló elfogadása. A dátum kitűzésekor azonban adminisztratív hiba történt, ami miatt a közgyűlés időpontja a tőzsdei határidők utánra került. A közgyűlés haladéktalanul megerősíti, elfogadja az egyébként már elkészített és végleges beszámolót, és a társaság azonnal megküldi azt az MNB számára és kezdeményezi a kötvényei tőzsdei kereskedésének újraindítását.
 
mfor.hu