2007. július 10. 13:42

Mortimer reloaded.


Na ismét pályán vagyunk. A vállalati kötvény piacokon a para nagy.... . A nagy hitelminősítő S/P most jött ki, hogy vagy 16,5bnEUR értékű strukturált papír (lásd előző írásom) minősít le... . Ha eddig nem, majd most felébred egy pár alvó fondsmanager.... . A para eddig azonban csak a nyugati piacokon van, Ázsia éli világát, azonban szerintem már túl vett... . Nincs olyan papír, aminek nem függőleges gyertya a chartja... .

Szóval nagyon érik egy 5-10% os paraesés... . Otthon is rezeg az nagybankunk...nincs már "felvásárolják a fél világot" hangulat... . Where are the buyers now?

Ja, és ezt erősíti, hogy már minden szutyok kispapír rallizik. PFLAX....ezt inkább nem is kommentálom, magára vessen aki vett 900 felett.. .

Egyedüli ami pozitív, rekord short pozíciók az S/P futuresben... . Lehet nekik van igazuk? Szerintem igen....rövidtávon biztos.

Szóval maradok a korábbi szemlélődő álláspontomnál, inkáb eladó lennék amíg a dax nem megy új csúcsra, mint vevő.

Good Luck,
V_P

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.