2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az EBITDA is háromszorosára nőtt, de a nemzetközi könyvelési szabályok alapján (IFRS) veszteséges volt.

A nemzetközi mutatók alapján veszteséges

A 4iG Csoport az előző évet jelentősen meghaladó rekord bevétellel zárta a 2023-as évet: a konszolidált nettó árbevétel több mint a kétszeresére 594,4 milliárd forintra, az EBITDA csaknem háromszorosára 197,4 milliárd forintra növekedett az előző év azonos időszakához viszonyítva -jelentette a társaság csütörtökön. Az EBITDA-marzs kevéssel meghaladta a távközlési szegmensben jellemző 33 százalékot. A Cégcsoport pénzkiáramlást nem jelentő, vételár-allokációs hatásoktól megtisztított korrigált adózott eredménye 6,5 milliárd forint volt, amely 38,5 milliárd forinttal magasabb, mint az nemzetközi sztenderd IFRS alapján kimutatott 32 milliárd forint adózott veszteség.

2023-ban a nettó árbevétel 86 százalékát a távközlési divízió adta, az informatikai divízió pedig a 14 százalékát, amivel a Cégcsoport a hazai IT és rendszerintegrátori piaci szegmensben vezető szerepet tölt be.

Felhívták a figyelmet a Vodafone akvizíció pozitív hatására. Fotó: Depositphotos
Felhívták a figyelmet a Vodafone akvizíció pozitív hatására. Fotó: Depositphotos

Felvásárlás, terjeszkedés: határ a csillagos ég

A több mint 8.000 főt foglalkoztató vállalatcsoport növekedését elsősorban a távközlési vállalatok eredményei, valamint a Vodafone Magyarország 2023. január 31-én lezárt akvizíciója támogatták. 2023-ban a 4iG Csoport a lezárt akvizícióknak és organikus fejlődésnek köszönhetően a régió egyik vezető konvergens infokommunikációs vállalatcsoporttá fejlődött. A csoport informatikai rendszerintegrátorként és távközlési szolgáltatóként is markáns jelenlétet alakított ki Magyarországon, valamint a Nyugat Balkánon és a Közel-Keleten. A vállalatcsoport a globális piacokon a távközlés és informatika mellett jelentős piacszerzési potenciállal rendelkezik az űripari és technológiai szegmensekben is, amely a tavaly novemberben elindított hazai vállalatokat érintő transzformációs programmal együtt az elkövetkező években további lendületet adhat a 4iG csoport növekedésének.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!