<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		
mfor.hu

A világon először Magyarországon kap szobrot a bitcoin atyja, Satoshi Nakamoto. Az álnéven jegyzett alkotó személyazonossága a mai napig ismeretlen, az ötletgazdák mégis arra kérik, ő is jöjjön el a szoboravatásra.

Szeptemberben adják át a bitcoin alapítójának mellszobrát a Graphisoft Parkban, az ünnepségre pedig őt magát is szeretettel várják - azzal együtt is, hogy Satoshi Nakamoto a mai napig nem fedte fel a kilétét a nyilvánosság előtt.

Az online fizetőeszköz atyjának részben közösségi finanszírozásból emeltek mellszobrot a hazai kriptoközösség legfontosabb tagjai, szerintük ugyanis a blokklánc-technológia számos területen jobbá teheti a világot.

Györfi András, a KriptoAkademia.com szerkesztője elmondta, az alkotó kiléténél fontosabb az egyenlőség eszméje - a bronzszobor arca éppen ezért egy tükröződő felület, amibe belenézve mindenki a maga vonásaira ismerhet. "Ezzel együtt óriási megtiszteltetés lenne számunkra, ha a valódi Nakamoto is ellátogatna az avatóra".

Hálásak a munkájáért. Fotó: depositphotosHálásak a munkájáért. Fotó: depositphotos

A szobrot állíttató Györfi és társai, a MrCoin kriptopénzváltó, a Blockchain Budapest konferencia és a Blockchain Hungary szakmai szövetség képviseletében most nyílt levélben fordultak a legendás alakhoz, hogy őt magát is meginvitálják a szobor leleplezésére.

“Hálásak vagyunk a munkájáért. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy emléket állítunk önnek, ezen keresztül a munkásságának. Szeretettel meghívjuk önt szobrának avatására, 2021 szeptember 16-án 17:00 órára, Budapestre, a Graphisoft Parkba” - áll a Nakamotónak címzett nyílt levélben, amit a szobrot állító hat magyar kripto-szakértő írt alá.

Megreformálta a pénzrendszert

Györfiék levelükben a bitcoin atyja felé is megfogalmazzák: hisznek a decentralizáció erejében, és abban, hogy tennünk kell a hagyományos pénzrendszer visszásságai ellen. Erre véleményük szerint Nakamoto alkotása, a bitcoin a megfelelő eszköz.

“Abban is hiszünk, hogy a bitcoin követői, az egyéb kriptopénzek között vannak olyanok, amik valódi értéket adhatnak, valós problémákat oldhatnak meg. De legfőképp abban hiszünk, hogy a bitcoin mögötti technológia, a blokklánc forradalmi változást hoz a világban. Igazságosabb, átláthatóbb, hatékonyabb rendszereket teremthet számos területen, a politikai választásoktól kezdve a segélyszállítmányok célbajuttatásáig” - írják.

A levélírók abban reménykednek, az internet nyilvánossága által az üzenet eljut magához Nakamotóhoz is. Hogy célba ért-e, szeptemberben kiderül - hacsak a címzett úgy nem határoz, hogy inkognitóban vesz részt a saját szobra avatóján.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.