2020. március 14. 07:19
MTI

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pénteki közleményében azt ajánlja, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt márciusban és áprilisban valamennyi nemzetközi mérkőzést halasszanak el.

"A futball általános szabályait, amelyek kötelezik a klubokat, hogy engedjék el a játékosaikat a válogatott mérkőzésekre, nem alkalmazzuk márciusban és áprilisban" - olvasható a FIFA honlapján. A FIFA leszögezte, a jelenlegi körülmények között mérkőzést rendezni egészségi kockázattal jár mind a játékosok, mind a közönség számára.

További híreink a koronavírusról

A magyar válogatottat nem érinti az állásfoglalás, mert március 26-ára tervezett Európa-bajnoki pótselejtezője már biztosan elmarad. Viszont a klubok együttműködése nélkül a többi Eb-pótselejtező sem lebonyolítható. Az európai szövetség (UEFA) jövő kedden - videokonferencia keretében - tanácskozik arról, miként folytatódjanak a szinte egész Európában leállt nemzeti bajnokságok, illetve nemzetközi versenysorozatok, de médiaértesülések szerint a kontinensviadal megrendezése is téma lesz.

A nemzetközi szövetség ígérete szerint a klubokkal, a játékosokkal és a kontinentális szövetségekkel közösen vizsgálja majd meg a versenynaptár átszervezését, hogy a meccsek elmaradása minél kevesebb kárt okozzon.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.