3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A nyersanyagpiaci áremelkedést nem az orosz-ukrán háború okozta, de még csak nem is a Covid, ezért nagyon valószínű, hogy ezek elmúlása sem fogja megszüntetni. A múltban sok éves, évtizedes ciklusokat figyelhetünk meg az árupiacon, könnyen lehetséges, hogy most egy hosszú emelkedő szakasz kezdetén járunk. A következő évek befektetési sztorija az árupiac és a bányarészvény lehet. Itt a Klasszis podcast legújabb adása.

A nyersanyagok drágulása egyáltalán nem újkeletű dolog, nem az orosz invázió okozza, az csak egy amúgy is meglévő trendre erősített rá. Következésképpen sem a nyersanyagok drágulása, sem a részben ennek következtében jelentkező infláció nem fog megszűnni azzal, ha majd a felek békét kötnek. Még csak nem is a Covid idézte elő ezt a folyamatot, Bár az is jelentős mértékben hozzájárult.

Egyre több szakértő veti fel azt a kérdést, hogy egy úgynevezett árupiaci szuperciklus közepén vagyunk-e, amelynek felívelő szakasza sok évig, akár több mint egy évtizedig is tarthat.

Eidenpenz József a Pénz című podcast műsorában.
Eidenpenz József a Pénz című podcast műsorában.

Ennek az árupiaci szuperciklusnak a magyarázata egy olyan globális problémában keresendő, amely nem oldható meg egyik napról a másikra, de még egyik évről a másikra sem. Ez pedig az, hogy a nyersanyagpiaci kínálat, vagyis a bányászat és egyéb kitermelés csak nagyon lassan, évek vagy akár több mint egy fél évtized alatt képes alkalmazkodni a kereslethez. A kereslet viszont, amint már láthattuk, nagyon gyorsan meg tud ugrani, vagy össze tud esni, akár hetek vagy hónapok alatt is.

Ebből a súlyos egyensúlytalanságból alakultak ki már a múltban is a sok évig emelkedő árfolyamok vagy egyenesen árrobbanások, gondoljunk csak a hetvenes évek olajárrobbanására. Emiatt gondolják azt sokan, hogy a neheze még hátravan, és a következő évek egyik legfontosabb befektetési sztorija, ha nem a legfontosabb, a nyersanyagpiaci áremelkedés lesz.

Mindez kiderül a Klasszis podcast legfrissebb műsorából - hallgassa meg és iratkozzon fel a csatornánkra!

Hogyan hallgassunk podcastet?

A podcastet a fenti lejátszóval az mfor.hu és a privatbankar.hu oldalán is meghallgathatja.

Az optimális podcast-élményhez a podkaszt.hu korábbi leírását idézzük.

A podkaszt lételeme hogy nem kell helyhez kötve hallgatni. Ezért legjobb élményt a eszközökön nyújtják, legyen az akár telefon, akár tablet. Ebből kifolyólag az ezen eszközökre írt programok is nyújtják a legtöbb szolgáltatást. Például:

- Saját kereshető adatbázis
- Lassított / gyorsított lejátszási sebesség
- Könyvjelzők, fejezetek
- Adásnaplók megjelenítése

 

Ezeket szinte az összes nagyobb lejátszó tudja, de attól függően hogy milyen eszközön szeretnéd hallgatni,  itt találhatsz párat induláshoz >>

Ezekben a lejátszókban megtalál minket Klasszis podcast néven! Május 10-étől kéthetente új adásainkkal is találkozhat ezeken a linkeken. Addig is:

A műsor oldala az Anchor FM-en >>

Kövessen és hallgasson minket Spotify-on! >>

Podcastünk az Apple Podcasts-en >>

A podcast RSS feedje itt található >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!