<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az elemzői konszenzus szerint a Fed következő ülésén kamatot emelhetnek.

A Bloomberg tegnapi elemzése szerint a jövő héten kamatemelésről fog határozni az amerikai jegybank, azonban nem kell rohannia, hiszen nincs inflációs fenyegetés, írják reggeli hírlevelükben az Equilor elemzői. Ugyanakkor a munkanélküliségi ráta hosszú évek óta nem állt ilyen alacsony szinten, így középtávon felmerülhet a gazdaság túlhevülésének veszélye, de akkor már a semleges kamatszint (mely nem okoz sem lefelé, sem felfelé mutató nyomást az inflációra nézve) közelében célszerű tartani a monetáris kondíciókat.

Az utóbbi hetekben több olyan nyilatkozat is megjelent, hogy a jegybankárok tolerálják majd az infláció átmeneti túllendülését, a rövid távú folyamatok miatt nem fognak gyorsítani a kamatemelés ütemén. Várakozásunk szerint az idei évben még 2 kamatemelésről fog határozni az amerikai jegybank, a következő lépésre jövő héten kerülhet sor.