2018. június 5. 08:50
mfor.hu

Az elemzői konszenzus szerint a Fed következő ülésén kamatot emelhetnek.

A Bloomberg tegnapi elemzése szerint a jövő héten kamatemelésről fog határozni az amerikai jegybank, azonban nem kell rohannia, hiszen nincs inflációs fenyegetés, írják reggeli hírlevelükben az Equilor elemzői. Ugyanakkor a munkanélküliségi ráta hosszú évek óta nem állt ilyen alacsony szinten, így középtávon felmerülhet a gazdaság túlhevülésének veszélye, de akkor már a semleges kamatszint (mely nem okoz sem lefelé, sem felfelé mutató nyomást az inflációra nézve) közelében célszerű tartani a monetáris kondíciókat.

Az utóbbi hetekben több olyan nyilatkozat is megjelent, hogy a jegybankárok tolerálják majd az infláció átmeneti túllendülését, a rövid távú folyamatok miatt nem fognak gyorsítani a kamatemelés ütemén. Várakozásunk szerint az idei évben még 2 kamatemelésről fog határozni az amerikai jegybank, a következő lépésre jövő héten kerülhet sor.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.