2p

Jelentősen, több mint 50 százalékkal, 737 milliárd forintra nőtt a K&H privátbanki ügyfelek befektetési alapokban lévő vagyona 2023 és 2024 januárja között - közölte a pénzintézet pénteken.

A beáramló friss tőke mellett a kötvény- és vegyes alapok kiemelkedő teljesítménye járult hozzá a bővüléshez - tette hozzá a bank, az MTI jelentése szerint. Ábrahám András, a K&H privátbank vezetője elmondta: a több mint 50 százalékos növekedés az ügyeflek vagyonában részben a kiemelkedő hozamoknak, másrészt a beáramló friss pénzeknek köszönhető.

A kötvényalapok is igen jól teljesítettek. Fotó: MTI
A kötvényalapok is igen jól teljesítettek. Fotó: MTI

Bánhalmi Gábor, a K&H Alapkezelő vezető kiemelte, hogy a kötvényeket, részvényeket és pénzpiaci eszközöket is tartalmazó vegyes alapok és a kötvényalapok értek el kiemelkedő hozamot.

A legtöbb ilyen alap két számjegyű növekedést hozott tizenkét hónap alatt, emellett volt olyan, amely 19 százalékos kiugró hozamot ért el 2024 és 2023 január között. A  privátbanki ügyfelek körében is népszerűek voltak a fenntarthatóságot fókuszba helyező megtakarítások. Az úgynevezett felelős befektetések állománya idén januárban 270 milliárd forint volt, ez már közel 40 százaléka a privátbanknál lévő teljes befektetési alap állománynak - tette hozzá Ábrahám András.

A bizonytalanság enyhülését látják idén

Az idei kilátásokról Bánhalmi Gábor elmondta: a nemzetközi piacokon az elmúlt egy-két évben jellemző bizonytalanság enyhülni látszik. Vannak kedvező növekedési kilátások, de azért sok kockázattal is számolni kell, köztük a geopolitikai feszültségekkel és az ahhoz köthető kockázatokkal. A szakemberek szerint az látszik, hogy a banknál legalább 30 millió forint megtakarítással rendelkező privátbanki ügyfelek körében továbbra is a rövid kötvény és pénzpiaci alapok a legnépszerűbbek, de sokan keresik a kötvénytúlsúlyos vegyes alapokat is, leginkább felelős befektetési alapok formájában - jegyezte meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!