4p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A jelenleg az ötödik legnagyobb kapitalizációjú, népszerű kriptovaluta-rendszer, a Solana több olyan előrelépés előtt áll, amelyek nyomán képességei megnövekednek és új tőke áramolhat az érmékbe. Egy fejlesztés az egész internetes pénzküldést forradalmasíthatja, két másik pedig a rendszer áteresztőképességét növelheti az egekbe. De a konkurencia sem alszik.

A solana, az ötödik legnagyobb kapitalizációjú kriptovaluta jóval túlszárnyalta konkurenseit, majdnem hétszeresét éri az egy évvel korábbinak, és közel négyszeresét a három évvel ezelőttinek. Vannak elemzők, akik bőven ezer dollár fölé várják az árfolyamát egy-két éven belül, ami a jelenleginek nagyjából tízszerese. Mi lehet ennek az oka? Miért küzdötte fel magát erre az előkelő helyre? Ehhez az utóbbi időben hozzájárulhatott néhány hír, amely miatt tényleg figyelmet érdemel.

A Solana gyors, olcsó, kisbefektetőbarát

A solana-érmét és a Solana-rendszert sok kisbefektető kedveli, mert viszonylag kis pénzzel is be lehet szállni, csekély értékű tranzakciókat is olcsón és gyorsan végre lehet rajta hajtani. (Nem úgy, mint az Ethereum blokkláncon.) Sokan ezért az Ethereum kisbefektetői, hétköznapi verziójának és fontos riválisának tekintik.

Míg az ether-tranzakciók 1-2 dollárba is belekerülhetnek, ha éppen nagy a forgalom – a bonyolultabb okosszerződések használata pedig akár több tíz dollárba is –, a Solana-tranzakcióknál csak pár dollárcentről van szó. Körülbelül két-három nagyságrendnyi a különbség. 

Érdemes azonban megjegyezni, hogy az utóbbi időben – az Ethereum tavaszi, Dencun nevű frissítése után – sok, az Ethereumra épülő, úgynevezett második rétegű blokklánc is hasonlóan olcsó lett. Ez komoly konkurenciát jelenthet hosszabb távon a Solana számára.

További részletek a szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Privátbankár.hu cikkében »»»».

A Menedzsment Fórum Kft. (mfor.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. Az mfor.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek az mfor.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az mfor.hu felelősséget nem vállal. A Menedzsment Fórum Kft, mint az mfor.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Menedzsment Fórum Kft. (mfor.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!