2020. március 12. 09:30
mfor.hu

A magyar piacon tovább folytatódik a zuhanás, a nemzetközi trendekkel párhuzamosan óriási veszteséggel kezdett a tőzsdeindex.

A BUX a kereskedést követően folyamatosan lefele tartott, elsősorban az OTP zuhanása miatt. A nyitás után 10 perccel az index 8,5 százalékos esést mutatott, amely még a mostani erős volatilitás mellett is durva kilengésnek számít. A szakértők közül többen arról beszélnek, hogy a mostani szakadás a 2008-as válságot idézi, akkor is elemi erővel nyomták napról-napra lejjebb a piacot.

A BUX a nyitás után 33 400 pontig zuhant. Ebben leginkább az OTP érintett, hiszen a bankpapír a nyitás után 13 százalékkal volt a szerdai értéke alatt. Ugyanakkor a Mol is 8,1 százalékot esett. Kisebb veszteséggel úszta meg a Richter és a Magyar Telekom, amelyek 3,5 százalék körül gyengültek.

Az OTP-ben egyébként kifejezetten csapkodó a kereskedés, hiszen a nyitás után lement -15 százalékra is, majd onnan visszakapaszkodott pillanatok alatt -11-ig, hogy aztán néhány perccel később ismét 14 százalékos veszteséget mutasson a kurzus.

A nagy európai piacok (német, francia, angol) 5-6 százalék közötti mínuszokkal indítottak.