<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A csütörtöki piaczárást követően közzétette IFRS szerinti konszolidált éves jelentését a 4iG Nyrt.

A csoport nettó 14 milliárd forintos árbevétel mellett, 102 milliós nyereséggel és 842 millió forintos EBITDA-val zárta 2018-as üzleti évét. A tavalyi tulajdonosváltást követően végrehajtott, működési hatékonyságot javító átszervezéseknek köszönhetően a korábbi veszteségeit ledolgozva, az informatikai piac dinamikusan növekvő szereplőjévé vált a társaság. Az igazgatóság várakozásai szerint 2019-ben tovább növeli árbevételét, illetve jelentősen javítja jövedelemtermelő képességét a vállalat.

Az elmúlt három év veszteséges működését követően nyereséggel zárta a 2018-as gazdasági évét a 4iG Nyrt. A fő hatékonysági mutatók 2018-ra pozitívak, az eszközmegtérülési ráta és az árbevétel arányos nyereség egyaránt javultak. 2018 I-IV. negyedévében a vállalat IFRS szerinti konszolidált értékesítési árbevétele 14 milliárd forint volt – amely ugyan csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest – ugyanakkor az üzleti eredményességet mutató EBITDA 842 millió forint; ami 569 millió forinttal haladta meg 2017 négy negyedévének értékét. A növekedés elsődlegesen a tulajdonosváltást követő szervezeti és működési átalakításoknak, fejlesztéseknek köszönhető.

A 4iG menedzsmentjének várakozásai szerint az idén tovább javul a vállalat piaci hatékonysága, árbevétele és jövedelemtermelő képessége, köszönhetően annak, hogy a társaság tovább növelheti bevételeit a termelőipar, gyógyszergyártás és szolgáltató ipar, valamint légiközlekedés területén.