2p

A csütörtöki piaczárást követően közzétette IFRS szerinti konszolidált éves jelentését a 4iG Nyrt.

A csoport nettó 14 milliárd forintos árbevétel mellett, 102 milliós nyereséggel és 842 millió forintos EBITDA-val zárta 2018-as üzleti évét. A tavalyi tulajdonosváltást követően végrehajtott, működési hatékonyságot javító átszervezéseknek köszönhetően a korábbi veszteségeit ledolgozva, az informatikai piac dinamikusan növekvő szereplőjévé vált a társaság. Az igazgatóság várakozásai szerint 2019-ben tovább növeli árbevételét, illetve jelentősen javítja jövedelemtermelő képességét a vállalat.

Az elmúlt három év veszteséges működését követően nyereséggel zárta a 2018-as gazdasági évét a 4iG Nyrt. A fő hatékonysági mutatók 2018-ra pozitívak, az eszközmegtérülési ráta és az árbevétel arányos nyereség egyaránt javultak. 2018 I-IV. negyedévében a vállalat IFRS szerinti konszolidált értékesítési árbevétele 14 milliárd forint volt – amely ugyan csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest – ugyanakkor az üzleti eredményességet mutató EBITDA 842 millió forint; ami 569 millió forinttal haladta meg 2017 négy negyedévének értékét. A növekedés elsődlegesen a tulajdonosváltást követő szervezeti és működési átalakításoknak, fejlesztéseknek köszönhető.

A 4iG menedzsmentjének várakozásai szerint az idén tovább javul a vállalat piaci hatékonysága, árbevétele és jövedelemtermelő képessége, köszönhetően annak, hogy a társaság tovább növelheti bevételeit a termelőipar, gyógyszergyártás és szolgáltató ipar, valamint légiközlekedés területén. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!