2018. május 3. 10:46
mfor.hu

Az első negyedéves eredmények alapján a német óriáscégek közel sem tudtak olyan kellemes meglepetéseket okozni, mint tengerentúli versenytársaik.

Felemás lett a ma reggel kijött Adidas jelentés. Az első negyedéves bevétel 5,55 milliárd euró volt, míg a piac 5,62 milliárd eurót várt a vállalattól, számolt be az eredményekről az Equilor. Ennek ellenére a bruttó fedezet a várt 50,5 százalék felett alakult és 51,1 százalék lett a kedvező árképzésnek és régiós értékesítésnek köszönhetően, melyet a kedvezőtlen devizamozgások sem tudtak lerontani. Részben az említett mutató javulásának is köszönhetően a működési profit 746 millió euróra rúgott az átlagosan prognosztizált 711 millió euróval szemben. A sportszergyártó az idei évre vonatkozó kilátásait megerősítette. A vezérigazgató emellett kiemelte, a növekedés hajtómotorja a stratégiai fókuszban lévő észak-amerikai és kínai piacok voltak, valamint az e-kereskedelem terén is javulást értek el.

Németország másik kiemelkedő vállalata, a Bayer is lerántotta a leplet az első negyedéves eredményeiről. Vegyes volt a kép a vegyipari óriásnál, mivel az árbevétel elmaradt némileg a várakozástól és csupán 9,14 milliárd euró lett 9,29 milliárd euró helyett. Az egy részvényre jutó nyereség ezzel szemben a 2,28 eurót tett ki, míg az elemzők 2,08 eurót vártak. A jelentés legfőbb mondanivalója azonban nem az elmúlt negyedéves számokban rejlettek. A Bayer a 2018-as értékesítésre, valamint a korrigált EBITDA mutatóra vonatkozó kilátásait csökkentette, mely elsősorban a devizamozgásoknak tudható be. Emellett a Bayer várakozása szerint a Monsanto üzlet a futó negyedévben zárulhat le.

Vegyes eredményekről és megemelt várakozásokról jelentett az Infineon. A félvezetőgyártó bevétele 1,84 milliárd euró lett a várt 1,85 milliárd euróhoz képest. A cég jelentésénél kiemelt figyelmet élvező szegmens eredmény 314 millió eurót tett ki, felülmúlva a piaci várakozásokat. Az egyszeri tételektől megtisztított részvényenkénti eredmény a várt 21 cent helyett 26 cent lett. A befektetői bizalmat erősítheti, hogy a vállalat feljebb húzta az éves eladások növekményének sávját, azaz 3 százalék helyett minimum 4 százalékos bővüléssel számolnak. A szegmens eredmény hányada 16,5 százalék helyett 17 százalék lehet a pénzügyi évben.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.