<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
		


		
		

Egy Magyarországnál nem sokkal kisebb lakosságú feltörekvő ország elnöke jelentette be, hogy hivatalos fizetőeszköz rangjára emeli a bitcoint, a törvényt gyorsan el is fogadták. Lehet, hogy ez inkább szimbolikus jelentőségű lesz, és elsősorban befektetőket akarna az országba csalogatni vele, de akkor is messzemenő következményekkel járhat. Melyekkel?

Salvador elnöke, Nayib Bukele pár napja egy amerikai bitcoin-konferencián jelentette be, hogy törvénytervezeten dolgozik, amely országában a bitcoint törvényes fizetőeszközzé nyilvánítja. a törvényt tegnap el is fogadták. A hír óriási lelkesedést és sok kétkedést, vitát egyaránt kiváltott a kriptodeviza-világban. 

Sok szakember történelmi jelentőségűnek tartja, hogy egy állam a hagyományos pénzek szintjére emeli ezt a sokáig lenézett, játékpénznek, múló őrületnek, pilótajátéknak vagy egyenesen nagy átverésnek titulált eszközt. 

Milyen hatásai lehetnek ennek a lépésnek? 11 Lehetséges következményt találtunk.

1. A bitcoin szintet lép

2. Intézmények sora számára válhat elérhetővé

3. Jegybanki devizatartalék is lehet

4. Végre világossá válik az adózása

5 . Beindulhat a hólabda-effektus, mások is csatlakozhatnak

6. Engedélyezhetik végre a bitcoin ETF-eket

7. Salvadorba települhetnek a kriptodeviza-cégek (vagy mégsem)

8. Egyre több helyen elfogadják a bitcoint adófizetésnél

9. Lesz végre rendes jogi szabályozás az iparágban

10. Jó reklám lesz ez a kriptóknak (de már nem perdöntő)

11. Megint a gazdag salvadoriak járnak jól - de legalábbis sokkal inkább, mint a szegények

Az azonban nem biztos, hogy bárki is akar bitcoinnal fizetni, amely eddig évente átlagosan megkétszerezte az értékét. 

A teljes cikket lásd a Privátbankár.hu oldalán

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.