TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. december 25. 14:31
mfor.hu

Trump szerint a megállapodás kész, ha a fordítás is elkészül, aláírnak Hszi Csin-pinggel.

Még decemberben aláírják az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás első fázisáról szóló dokumentumot - mpndta Donald Trump. "Igen, lesz egy aláírási ünnepség" - mondta az elnök. A Reuters által idézett szavai szerint a megállapodás már megvan, már csak a fordításán dolgoznak.

December 13-án jelentették be: megállapodásra jutott az Egyesült Államok és Kína, a kereskedelmi vitájukat részben rendező egyezség keretében Kína vállalta, hogy az eddiginél több amerikai terméket és szolgáltatást vásárol, az Egyesült Államok pedig csökkenti a kínai árukra kivetett vámokat, illetve nem vezeti be az újabb, évi 160 milliárd dollár értékű kínai termékeket sújtó 15 százalékos pótvámot. Részletek >>

A kínai külügy szóvivője úgy reagált a bejelentésre: valóban szoros kapcsolatban vannak az amerikaiakkal, pontos dátumot azonban nem jelöltek meg az aláírás időpontját illetően.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.