2018. március 21. 19:29
mfor.hu

A Bitcoin őrület ugyan az utóbbi időben már kezd lecsengeni, a kriptopénzekben még mindig sokan látnak üzletet. Többek között az egykori aranylabdás labdarúgó Michael Owen is ebbe az irányba mozdul.

Az egykoron a világ legjobb labdarúgójának is megválasztott angol csatár, Michael Owen úgy tűnik nem szeretné tétlenül tölteni "nyugdíjas napjait", és új vállalkozásba fog, erről a CNBC-nek mesélt. A Liverpoolban és a Real Madridban is eredményes éveket eltöltő 89-szeres angol válogatott labdarúgó a kriptovaluták világában szeretne új karriert kezdeni.

Mint azt Owen elmondta, a szingapúri székhelyű Global Crypto Offering Exchange (GCOX) történt befektetésének olyan folyománya is van, hogy hamarosan megjelennek a világ első celebrity kritpovaluta tőzsdéjével.

"Egy sportoló karrierje elég rövid", és a visszavonulás után a többség hasznosan szeretné eltölteni az idejét, mondta Owen. Ő is ebből a megfontolásból tevékenykedik az üzleti életben, miután sérülései miatt 33 éves korában felhagyott a professzionális sportkarrierrel. A most 38 éves egykori aranylabdás úgy véli, hogy a kriptoeszközöknek vannak kockázatai. Ugyanakkor a blockchain technológiát jó platformnak tartja olyan hírességeknél, mint ő maga is, hogy közvetlenül lépjen kapcsolatba a rajongókkal. "A világ fejlődik, és azt hiszem, néha bátornak kell lenni" - mondta Owen.

A GCOX üzleti modellje a tranzakciós díjakra épül, reményeik szerint a kriptopénzekkel kereskedő és az azokkal fizetőktől befolyik annyi jutalék, ami nyereségessé teszi a tevékenységüket. A társaság jelenleg a kockázati tőkebefektetők toborzását végzi, amely állítólag eredményesen zajlik. Így reményeik szerint a második negyedévben kibocsáthatják az első kriptovalutát (ezt a szaknyelben ICO-nak hívják).


A GCOX a szokványos kriptotőzsdékhez képest számos újdonsággal készül, ilyen például az, hogy híresek számára lehetővé teszik a saját eszköz indítását a platformon keresztül. Lehetőségük lesz továbbá márkázott termékeik (merchandise) vagy szolgáltatások árusítására.

A korábbi labdarúgó mellett más sportcsillag is fantáziát látott egyébként a GCOX-ben, ugyanis a vállalkozásba a bokszlegenda Manny Pacquaio is befektetett.