2019. január 18. 13:35
MTI

Az árváltozások februártól lépnek életbe.

Február elsejétől:

  • a 30 g-os közönséges levél feladási ára nem változik,
  • az 50g-os levél díja pedig 5 forinttal lesz több,
  • az elsőbbségi 30 és 50g-os levelek szintén 5-5 forinttal kerülnek majd többe,
  • a vállalati, üzleti ügyfeleket érintő, tömeges feladású közönséges levelek díja átlagosan 9,4 százalékkal nő,
  • az ajánlott többletszolgáltatás 320 forint helyett 350 forintba kerül,
  • a tértivevény ára pedig 220 forintról 240 forintra nő.

Egyszerűsítik levéltermék portfóliójukat, összevonnak súlykategóriákat, így a korábbi 7 helyett 4 súlykategória lesz. Az egyszerűsítés az átlagosnál nagyobb súlyú, 50 g feletti leveleket érinti. A közleménye megjegyzi: a súlykategóriák összevonása miatt egyes tételeknél az üzleti ügyfelek az átlagosnál magasabb árakat is tapasztalhatnak, ugyanakkor más tételek esetén jelentősen csökkennek a korábbi díjak.

(Kép forrása: MTI Fotó, Balogh Zoltán)

Júliustól jön a csomagkövetés

A Magyar Posta tavaly tesztjelleggel elindította a Postai Azonosított Küldemények Követése projektjét. A fejlesztés a küldeményeket júliustól fogja érinteni. 

Gyorsulnak az átfutási idők a tértivevények esetén, a könyvelt levélküldemények a csomagokhoz hasonlóan mindig nyomon követhetőek lesznek, és csökken a papíralapú adminisztráció.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.