2018. november 28. 09:21
mfor.hu

Az amerikai elnök most épp az elsőszámú amerikai vállalatot fenyegeti vámokkal, mivel termékeinek többségét Kínában szerelik össze.

Rossz hír az Apple számára Trump legutóbbi kijelentése, mely miszerint 10 százalékos vámot vethet ki az iPhone-okra és laptopokra, amiket Kínában gyártottak. Trump ugyanis nem csak az eddigi kínai termékek vámjának emeléséről beszélt, hanem a teljes kínai import elvámolásáról, írja reggeli hírlevelében az Equilor. Az Apple termékei eddig mentesek voltak a védővámok alól, de ha teljes körűen büntetnek minden Kínában készült terméket, akkor az ő termékei sem menekülnek meg.

Sőt a Bernstein elemzője szerint ha az USA további protekcionista intézkedéseket tesz, arra Kínai is válaszolni fog. Például az Apple beszállítói láncának korlátozása pont egy olyan nem vám jellegű, az amerikai cégeket érintő korlátozó lépés lehetne, amit Kína a további amerikai vámokra válaszul beígért. Az Apple részvényei, melyek ebben a hónapban már 20 százalékot estek, tegnap is lefelé vették az irányt.

A legfelsőbb bíróság vizsgálja azt, hogy az Apple App Store-ja vissza él-e monopol hatalmával vagy sem. A felperes egy fogyasztói csoport, akik azzal vádolják az Apple-t, hogy verseny híján irreálisan magas árakat kér az App Store-ban levő alkalmazásai után. Ráadásul az alkalmazásfejlesztők is csak az App Store-on keresztül tudják elérni az iPhone használókat, és minderre az Apple még ráteszi a 30 százalékos marzsát.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.