Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Az amerikai elnök most épp az elsőszámú amerikai vállalatot fenyegeti vámokkal, mivel termékeinek többségét Kínában szerelik össze.

Rossz hír az Apple számára Trump legutóbbi kijelentése, mely miszerint 10 százalékos vámot vethet ki az iPhone-okra és laptopokra, amiket Kínában gyártottak. Trump ugyanis nem csak az eddigi kínai termékek vámjának emeléséről beszélt, hanem a teljes kínai import elvámolásáról, írja reggeli hírlevelében az Equilor. Az Apple termékei eddig mentesek voltak a védővámok alól, de ha teljes körűen büntetnek minden Kínában készült terméket, akkor az ő termékei sem menekülnek meg.

Sőt a Bernstein elemzője szerint ha az USA további protekcionista intézkedéseket tesz, arra Kínai is válaszolni fog. Például az Apple beszállítói láncának korlátozása pont egy olyan nem vám jellegű, az amerikai cégeket érintő korlátozó lépés lehetne, amit Kína a további amerikai vámokra válaszul beígért. Az Apple részvényei, melyek ebben a hónapban már 20 százalékot estek, tegnap is lefelé vették az irányt.

A legfelsőbb bíróság vizsgálja azt, hogy az Apple App Store-ja vissza él-e monopol hatalmával vagy sem. A felperes egy fogyasztói csoport, akik azzal vádolják az Apple-t, hogy verseny híján irreálisan magas árakat kér az App Store-ban levő alkalmazásai után. Ráadásul az alkalmazásfejlesztők is csak az App Store-on keresztül tudják elérni az iPhone használókat, és minderre az Apple még ráteszi a 30 százalékos marzsát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.