<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Ahogy arról lapunk a magyar sajtóban elsőként beszámolt, 821 millió forintot szán a kormány a Fudan Egyetem elhelyezésére. A Népszava szerint ebből a pénzből az új budapesti diákvárosban vehet a kormány az intézménynek.

Január elsején írtunk arról, hogy a kormány ingatlannal segíti a Fudan Egyetem magyarországi megjelenését. A rendelet szövege ugyan nem konkretizálja az ingatlant, ám már akkor feltételeztük, hogy vélhetőleg megtalálhatták, hogy hol helyezik majd el a kampuszt. Erre utalt, hogy egészen konkrétan meghatározták, hogy a 2021-es költségvetés terhére 821 492 000 forint kötelezettséget vállalnak.

Az Atlétikai Centrum közelébe kerülhet az egyetemi kampusz (Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség)Az Atlétikai Centrum közelébe kerülhet az egyetemi kampusz (Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség)

A Népszava szerdán azt írta, az új Atlétikai Centrummal átellenben, a Kvassay-híd másik oldalán épülhet fel a kínai Fudan Egyetem első európai campusa. Az viszont egyelőre nem tisztázott, hogy az egykori Nagyvásártelep, a Kvassay Jenő út, illetve a Ráckevei Duna-ág határolta telekegyüttesből mely ingatlan(oka)t kapja meg a kínai egyetem a fejlesztéshez. A telkeket mindenesetre a kormány vásárolja meg a Fudan Egyetem európai belépéséhez több százmillió forintért.

A lap szerint a hatalmas területen egyébként több olyan ingatlan is található, amelyet az államnak még nem sikerült megvásárolnia. Mint írják a területre az oslói székhelyű Snohetta építésziroda készített mestertervet, amelyben a kollégium és sportcélú épületek mellett kereskedelmi –, lakó- és irodafejlesztés is szerepelt. Ez utóbbi funkciókra szánt területen épülhet fel a kínai campus. De bőven marad még hely minden másra is, hiszen az egykori ipartelep 130 hektáron terül el.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.