<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A külföldi megfigyelők szerint a szavazás rendben ment, de jogosulatlan előnyből indult a Fidesz-KDNP.

Sajtótájékoztatón ismerette tapasztalatait Kari Henriksen norvég parlamenti képviselő, az EBESZ a magyar választásokra delegált egyik megfigyelőmisszójának vezetője. A HVG beszámolója szerint Henriksen elmondta, hogy a választás ugyan rendben, nagyobb szabálytalanságok nélkül lezajlott, de kiemelte: az erőviszonyok nem voltak kiegyenlítettek.

Szavazatot ad le egy magyar állampolgár Magyarország kolozsvári főkonzulátusán 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Kiss GáborSzavazatot ad le egy magyar állampolgár Magyarország kolozsvári főkonzulátusán 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Kiss Gábor

A vita hiánya hátráltatta a szavazókat abban, hogy jól informált döntést hozhassanak, a kormány és a kormánypártok üzenetei közti átfedések pedig felerősítették a kormánypártok előnyeit, miközben elmosták a határvonalat állam és kormánypártok között.

„Ahhoz, hogy a szavazók megalapozott döntést hozhassanak, alapvető fontosságú, hogy a rivális felek egyenlő hozzáféréssel rendelkezzenek a médiához, és tájékoztató kampányokat folytassanak, ahelyett, hogy a megosztó üzenetek közvetítésére és személyes támadásokra összpontosítanának, amint az sajnos itt megfigyelhető volt”

– mondta el Kari Henriksen.

Szóba kerültek a külföldről történő szavazás anomálái, amelyek az egyenlő szavazati jog elvét fenyegették, valamint az is, hogy a népszavazás és az országgyűlési választás összekapcsolása is aggályos volt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.