2019. október 30. 15:54
mfor.hu

A 4iG Nyrt. teljesítette a Növekedési Kötvényprogramban való részvétel előfeltételeként a szükséges független hitelminősítési eljárást. 

A 4iG Nyrt. a T-Systems Magyarország Zrt. akvizíciójával összefüggésben, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett, Növekedési Kötvényprogramban való részvétel előfeltételeként teljesítette a részvételhez szükséges független hitelminősítési eljárást - olvasható a cég közleményében.

A képen Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója és Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója. 

A 4iG Nyrt. a jövőben kibocsátandó kötvényekre, valamint a vállalatra BB- besorolást szerzett az elemzést végző független nemzetközi hitelminősítőtől, a Scope Ratings GmbH-tól. A 4iG Nyrt. 30 milliárd forint keretösszeg erejéig tervez kötvénykibocsátást akvizíciós céljának megvalósítására.

A Magyar Nemzeti Bank kötvényvásárlási programja idén júliusban indult el, a Növekedési Kötvényprogramban való részvétel egyik feltétele, hogy a cégek által kibocsátandó kötvények legalább B+ minősítést szerezzenek egy Európai Értékpapír-piaci Hatóság által nyilvántartásba vett hitelminősítőtől.

A Scope Ratings az elmúlt hónapok folyamán egymás után végezte el a kötvénykibocsátást tervező hazai cégek hitelminősítését. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.