2019. október 30. 15:54
mfor.hu

A 4iG Nyrt. teljesítette a Növekedési Kötvényprogramban való részvétel előfeltételeként a szükséges független hitelminősítési eljárást. 

A 4iG Nyrt. a T-Systems Magyarország Zrt. akvizíciójával összefüggésben, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett, Növekedési Kötvényprogramban való részvétel előfeltételeként teljesítette a részvételhez szükséges független hitelminősítési eljárást - olvasható a cég közleményében.

A képen Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója és Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója. 

A 4iG Nyrt. a jövőben kibocsátandó kötvényekre, valamint a vállalatra BB- besorolást szerzett az elemzést végző független nemzetközi hitelminősítőtől, a Scope Ratings GmbH-tól. A 4iG Nyrt. 30 milliárd forint keretösszeg erejéig tervez kötvénykibocsátást akvizíciós céljának megvalósítására.

A Magyar Nemzeti Bank kötvényvásárlási programja idén júliusban indult el, a Növekedési Kötvényprogramban való részvétel egyik feltétele, hogy a cégek által kibocsátandó kötvények legalább B+ minősítést szerezzenek egy Európai Értékpapír-piaci Hatóság által nyilvántartásba vett hitelminősítőtől.

A Scope Ratings az elmúlt hónapok folyamán egymás után végezte el a kötvénykibocsátást tervező hazai cégek hitelminősítését. 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.