2019. október 30. 15:54
mfor.hu

A 4iG Nyrt. teljesítette a Növekedési Kötvényprogramban való részvétel előfeltételeként a szükséges független hitelminősítési eljárást. 

A 4iG Nyrt. a T-Systems Magyarország Zrt. akvizíciójával összefüggésben, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett, Növekedési Kötvényprogramban való részvétel előfeltételeként teljesítette a részvételhez szükséges független hitelminősítési eljárást - olvasható a cég közleményében.

A képen Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója és Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója. 

A 4iG Nyrt. a jövőben kibocsátandó kötvényekre, valamint a vállalatra BB- besorolást szerzett az elemzést végző független nemzetközi hitelminősítőtől, a Scope Ratings GmbH-tól. A 4iG Nyrt. 30 milliárd forint keretösszeg erejéig tervez kötvénykibocsátást akvizíciós céljának megvalósítására.

A Magyar Nemzeti Bank kötvényvásárlási programja idén júliusban indult el, a Növekedési Kötvényprogramban való részvétel egyik feltétele, hogy a cégek által kibocsátandó kötvények legalább B+ minősítést szerezzenek egy Európai Értékpapír-piaci Hatóság által nyilvántartásba vett hitelminősítőtől.

A Scope Ratings az elmúlt hónapok folyamán egymás után végezte el a kötvénykibocsátást tervező hazai cégek hitelminősítését. 

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!