2020. március 19. 07:56
mfor.hu

Ha tőzsdékről látunk képes összefoglalót, akkor az esetek többségében a New York-i Értéktőzsde szerepel ezeken, ahol a brókerek még most is jelen vannak fizikailag. Csütörtöktől viszont kiürül a parkett, mivel az ott dolgozók között is találtak koronavírussal fertőzöttet.

A New York-i Értéktőzsde (NYSE) vezetői szerda este bejelentették, hogy ideiglenesen bezárja a tradícionális kereskedési helyiségét, a "parkettet", és teljes mértékben áttér az elektronikus kereskedelemre. A döntést azzal indokolták, hogy a héten elkezdett szűrővizsgálatok során két bróker tesztje is pozitívnak bizonyult.

Kiürül a parkett New Yorkban Kiürül a parkett New Yorkban

Az intézkedés érinti az NYSE részvénykereskedési és a NYSE American Options kereskedési parkettjét, valamint a New York Arca Options San Franciscóban lévő létesítményét.

A tőzsde viszonylag ritkán zár be, persze volt már rá precedens, legutóbb a 2001-es szeptember 11-i terrortámadás után. Korábban viszont, ha a tőzsde bezárt, akkor a kereskedést is felfüggesztették. A mostani eset azért különleges, mert ez az első alkalom, hogy a fizikai kereskedési helyszín működését felfüggesztik, miközben az elektronikus kereskedelem folytatódik.