2019. február 17. 09:02

Az olajtársaság a működési modell egyszerűsítésével indokolta az mfor.hu-nak, hogy két kft-jét április 30-ával beteszi egy harmadikba.

A Mol Csoportszintű Pénzügyi Szolgáltató Kft. és a Mol Magyarország HR Szolgáltató Kft. elhatározta, hogy beolvad a Mol Magyarország Pénzügyi Szolgáltató Kft.-be – derül ki a cégközlönyből. Utóbbi neve egyúttal Mol GBS Magyarország Kft.-re változik. A 2018. december 31-jei állapotot tükröző vagyonmérleg-tervezet szerint a számviteli, könyvvizsgálói és adószakértői tevékenységgel foglalkozó egyesített cég jegyzett tőkéje 204 millió, saját tőkéje 328,5 millió forint lesz, kötelezettségei viszont 956 millióra rúgnak, amelyek kizárólag rövid lejáratúak, azaz egy éven belül esedékesek.

A változásokat a dolgozók a napi munkájukban nem érezhetik meg A változásokat a dolgozók a napi munkájukban nem érezhetik meg

„Az egyszerűbb működési modell a cél. Az egybeolvadásnak köszönhetően az érintett vállalatok működési modellje az eddigi lokális helyett csoportszinten nyújt majd szolgáltatást. Ez is a Mol-csoport 2030-ig szóló stratégiáját szolgálja” – közölte az mfor.hu megkeresésére az olajtársaság. A változás nem érinti az ott dolgozó kollégák mindennapi munkavégzését.

A Mol-csoporton belül a három társaság súlya elenyésző. Magyarország legnagyobb, s immár évek óta regionális multinak számító vállalatának jegyzett tőkéje 79 milliárd forint, a saját tőkéje 2018 harmadik negyedévének végén közel 2250 milliárd forintra rúgott. Tavalyi egész évéről gyorsjelentését február 22-én teszi közzé a Mol.

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.