TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. február 17. 09:02

Az olajtársaság a működési modell egyszerűsítésével indokolta az mfor.hu-nak, hogy két kft-jét április 30-ával beteszi egy harmadikba.

A Mol Csoportszintű Pénzügyi Szolgáltató Kft. és a Mol Magyarország HR Szolgáltató Kft. elhatározta, hogy beolvad a Mol Magyarország Pénzügyi Szolgáltató Kft.-be – derül ki a cégközlönyből. Utóbbi neve egyúttal Mol GBS Magyarország Kft.-re változik. A 2018. december 31-jei állapotot tükröző vagyonmérleg-tervezet szerint a számviteli, könyvvizsgálói és adószakértői tevékenységgel foglalkozó egyesített cég jegyzett tőkéje 204 millió, saját tőkéje 328,5 millió forint lesz, kötelezettségei viszont 956 millióra rúgnak, amelyek kizárólag rövid lejáratúak, azaz egy éven belül esedékesek.

A változásokat a dolgozók a napi munkájukban nem érezhetik meg A változásokat a dolgozók a napi munkájukban nem érezhetik meg

„Az egyszerűbb működési modell a cél. Az egybeolvadásnak köszönhetően az érintett vállalatok működési modellje az eddigi lokális helyett csoportszinten nyújt majd szolgáltatást. Ez is a Mol-csoport 2030-ig szóló stratégiáját szolgálja” – közölte az mfor.hu megkeresésére az olajtársaság. A változás nem érinti az ott dolgozó kollégák mindennapi munkavégzését.

A Mol-csoporton belül a három társaság súlya elenyésző. Magyarország legnagyobb, s immár évek óta regionális multinak számító vállalatának jegyzett tőkéje 79 milliárd forint, a saját tőkéje 2018 harmadik negyedévének végén közel 2250 milliárd forintra rúgott. Tavalyi egész évéről gyorsjelentését február 22-én teszi közzé a Mol.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.