2019. február 17. 09:02

Az olajtársaság a működési modell egyszerűsítésével indokolta az mfor.hu-nak, hogy két kft-jét április 30-ával beteszi egy harmadikba.

A Mol Csoportszintű Pénzügyi Szolgáltató Kft. és a Mol Magyarország HR Szolgáltató Kft. elhatározta, hogy beolvad a Mol Magyarország Pénzügyi Szolgáltató Kft.-be – derül ki a cégközlönyből. Utóbbi neve egyúttal Mol GBS Magyarország Kft.-re változik. A 2018. december 31-jei állapotot tükröző vagyonmérleg-tervezet szerint a számviteli, könyvvizsgálói és adószakértői tevékenységgel foglalkozó egyesített cég jegyzett tőkéje 204 millió, saját tőkéje 328,5 millió forint lesz, kötelezettségei viszont 956 millióra rúgnak, amelyek kizárólag rövid lejáratúak, azaz egy éven belül esedékesek.

A változásokat a dolgozók a napi munkájukban nem érezhetik meg A változásokat a dolgozók a napi munkájukban nem érezhetik meg

„Az egyszerűbb működési modell a cél. Az egybeolvadásnak köszönhetően az érintett vállalatok működési modellje az eddigi lokális helyett csoportszinten nyújt majd szolgáltatást. Ez is a Mol-csoport 2030-ig szóló stratégiáját szolgálja” – közölte az mfor.hu megkeresésére az olajtársaság. A változás nem érinti az ott dolgozó kollégák mindennapi munkavégzését.

A Mol-csoporton belül a három társaság súlya elenyésző. Magyarország legnagyobb, s immár évek óta regionális multinak számító vállalatának jegyzett tőkéje 79 milliárd forint, a saját tőkéje 2018 harmadik negyedévének végén közel 2250 milliárd forintra rúgott. Tavalyi egész évéről gyorsjelentését február 22-én teszi közzé a Mol.

 

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!