<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az OTP Bank részvényei óriási veszteséget szenvedtek el az elmúlt egy hétben a tőzsdén, ami a bankvezér szerint indokolatlan volt.

Csányi Sándor, a legnagyobb hazai bank elnök-vezérigazgatója a társaság 2021-es eredményeit ismertető sajtótájékoztatón a részvényeik mozgása kapcsán kiemelte, hogy sem az orosz és ukrán kitettség, sem a várható potenciális veszteség nem indokolja a mostani részvényárfolyamok esését. Szerinte, ha mindent figyelembe veszünk, akkor 15 százalékos lehet a bankcsoport szintjén a maximális eredményhatás. Ezzel szemben a részvény zuhanása sokkal nagyobb volt.

Csányi Sándor szerint nem olyan kilátástalan a bank helyzete, mint ahogy tűnik. Fotó: MTI/Kovács TamásCsányi Sándor szerint nem olyan kilátástalan a bank helyzete, mint ahogy tűnik. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Csányi Sándor azt mondta, hogy már csak emiatt is nagyon reméli, nem a magyar kisbefektetők adtak el részvényeket, és a mostani események miatt nem veszítették el a befektetéseik egy tetemes részét. A bank vezetője nyugalomra intette a magyar befektetőket, szerinte belátható időn belül túl lesz a világ és így a bank is a mostani „krízishelyzeten”.

Mint elmondta, az orosz és ukrán leánybankot nem kívánják feladni, az ottani működésüket nem függesztik fel, ugyanakkor a kitettségüket nem fogják növelni. Természetesen elképzelhető olyan extrém helyzet, amikor komoly tőkét kellene például az orosz leánybanknak juttatni, ezt nem vállalnák.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.