2019. január 9. 10:04
mfor.hu

Az Apple a napokban tette közzé, hogy az ünnepi időszakban a vártnál gyengébb eladásai lehettek, most újabb negatív hír látott napvilágot.

Alig néhány napja csökkentette az elmúlt negyedévre vonatkozó bevételi várakozásait az Apple, máris itt az újabb negatív hír. A Nikkei Asian Review szerdán arról írt, hogy a vállalat 10 százalékkal visszafogja az első negyedévben az új modeljeinek gyártását. A lap szerint az XR, az XS és az XS Max készülékeket érinti a mostani döntés. A Nikkei a fentiek miatt azt a következtetést vonta le, hogy az Apple az első negyedévben sokkal kevesebb telefont adhat al, mint az eredetileg tervezték, a cég ugyanis korábban 47-48 millió darabbal kalkulált, a japán újság szerint viszont ez a napokban kiadott figyelmeztetést és a termelés visszafogását is figyelembe véve 40-43 millió darab között alakulhat. Ez viszont éves bázison akár 20 százalékos visszaesést is jelenthet.

A piacok a múlt heti figyelmeztetés után komolyan büntették az Apple részvényeket, azok ugyanis 8 százalékkal zuhantak. Érdekes lesz, hogy a mai kereskedésben hogyan alakul majd a részvény sorsa.

A legnagyobb mobiltelefon gyártóknál egyébként általánosnak mondhatók a problémák, amit jelez, hogy az Apple mellett a piac másik nagyágyúja, a Samsung is a vártnál gyengébben teljesít. A dél-koreai cég kedden közölte, hogy két év óta először negyedéves működési nyereségének csökkenésére számít. A Samsung Electronics, hasonlóan az Apple napokban közölt figyelmeztetéséhez a kínai gazdasági növekedés lanyhulásával indokolta a gyengébb várakozását, amely szerintük visszavetette a félvezetők és a mobiltelefonok iránti keresletet.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.