2019. január 9. 10:04
mfor.hu

Az Apple a napokban tette közzé, hogy az ünnepi időszakban a vártnál gyengébb eladásai lehettek, most újabb negatív hír látott napvilágot.

Alig néhány napja csökkentette az elmúlt negyedévre vonatkozó bevételi várakozásait az Apple, máris itt az újabb negatív hír. A Nikkei Asian Review szerdán arról írt, hogy a vállalat 10 százalékkal visszafogja az első negyedévben az új modeljeinek gyártását. A lap szerint az XR, az XS és az XS Max készülékeket érinti a mostani döntés. A Nikkei a fentiek miatt azt a következtetést vonta le, hogy az Apple az első negyedévben sokkal kevesebb telefont adhat al, mint az eredetileg tervezték, a cég ugyanis korábban 47-48 millió darabbal kalkulált, a japán újság szerint viszont ez a napokban kiadott figyelmeztetést és a termelés visszafogását is figyelembe véve 40-43 millió darab között alakulhat. Ez viszont éves bázison akár 20 százalékos visszaesést is jelenthet.

A piacok a múlt heti figyelmeztetés után komolyan büntették az Apple részvényeket, azok ugyanis 8 százalékkal zuhantak. Érdekes lesz, hogy a mai kereskedésben hogyan alakul majd a részvény sorsa.

A legnagyobb mobiltelefon gyártóknál egyébként általánosnak mondhatók a problémák, amit jelez, hogy az Apple mellett a piac másik nagyágyúja, a Samsung is a vártnál gyengébben teljesít. A dél-koreai cég kedden közölte, hogy két év óta először negyedéves működési nyereségének csökkenésére számít. A Samsung Electronics, hasonlóan az Apple napokban közölt figyelmeztetéséhez a kínai gazdasági növekedés lanyhulásával indokolta a gyengébb várakozását, amely szerintük visszavetette a félvezetők és a mobiltelefonok iránti keresletet.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.