<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Több hetes előkészület után elindult a Telex.hu, az egykori Index munkatársai által készülő hírportál.

Már több mint 34 ezren támogattátják a pénteken elindult telex.hu hírprtált – közölte a lap a saját oldalán. A szerkesztők azt ígérik, hogy mindig mindent meg fognek tenni, hogy a tőlük megszokott sokszínűséggel, gyorsasággal és pontossággal tudhassuk meg, mi történik Magyarországon és a világban. 

Mint írják, egyelőre egy teszt időszak vette kezdetét. A szerkesztőség most 70 főből áll. A lap szerint a működés az eddigi támogatások segítségével jó pár hónapra biztosított a jelenlegi létszámmal. 

A Telexet kiadó Van Másik Kft. jelenleg Kárpáti Márton tulajdonában van, de ez majd változni fog. Az induláshoz ez volt a legegyszerűbb és leggyorsabb cégjogi megoldás. Az átalakulás egyik legfontosabb része marad, hogy az új struktúrában is szerkesztőségi emberek kezében legyen a cég többsége, azaz garantálva lesz, hogy külső befolyás ne érhessen minket – hangsúlyozta a közlemény.

Külön szólnak a cseh nagyvállalkozó támogatásáról is. Zdeněk Bakala Csehország egyik leggazdagabb vállalkozója és az Economia médiacég egyik tulajdonosa. A Telex szerint nem befektetőként jelent meg, hanem egy adománnyal, 200 000 euróval szeretné segíteni a Telex elindulását.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.