2018. július 19. 09:49
mfor.hu

Az autóeladási adatok azt mutatják, hogy a Volkswagen emissziós botrányának hatása elmúlt, a korábban megtorpanó SUV eladások is szárnyalnak.

A német SUV dízel autók értékesítése három éves távon újra emelkedhet. Az új számok arra utalnak, hogy a VW botrány miatt kialakult félelem alábbhagyott. A második negyedévben a VW új autó megrendelései közül a dízel üzemű autókra a kereslet 38 százalékra emelkedett. Ez azt sugallja, hogy a dízel részesedése ősszel akár a teljes paletta 35 százaléka felett is lehet.

Ez lenne az első növekedés a 2015-ben kirobbant botrány óta. A vásárlók visszatérnek különösen a nagy, és nehéz járművek esetében, ahol a dízel 10-15 százalékkal hatékonyabb, mint a benzin. A városi terepjárók ma Németország leggyorsabban növekvő szegmense, amely 2018 első félévében 42 százalékos bővülést ért el, az előző év azonos időszakához képest. Elemzők azt mondják, hogy a dízelüzemű autók nem fogják elérni az új regisztrációk 50 százalékát, de az autógyártók valószínűleg hosszú ideig próbálják megtartani a technológiát, leginkább az SUV-k és a nagy limuzinok számára.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.