<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Az autóeladási adatok azt mutatják, hogy a Volkswagen emissziós botrányának hatása elmúlt, a korábban megtorpanó SUV eladások is szárnyalnak.

A német SUV dízel autók értékesítése három éves távon újra emelkedhet. Az új számok arra utalnak, hogy a VW botrány miatt kialakult félelem alábbhagyott. A második negyedévben a VW új autó megrendelései közül a dízel üzemű autókra a kereslet 38 százalékra emelkedett. Ez azt sugallja, hogy a dízel részesedése ősszel akár a teljes paletta 35 százaléka felett is lehet.

Ez lenne az első növekedés a 2015-ben kirobbant botrány óta. A vásárlók visszatérnek különösen a nagy, és nehéz járművek esetében, ahol a dízel 10-15 százalékkal hatékonyabb, mint a benzin. A városi terepjárók ma Németország leggyorsabban növekvő szegmense, amely 2018 első félévében 42 százalékos bővülést ért el, az előző év azonos időszakához képest. Elemzők azt mondják, hogy a dízelüzemű autók nem fogják elérni az új regisztrációk 50 százalékát, de az autógyártók valószínűleg hosszú ideig próbálják megtartani a technológiát, leginkább az SUV-k és a nagy limuzinok számára.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.