2018. április 9. 09:10
mfor.hu

Ugyan az elemzők többsége előzetesen a Fidesz győzelmét várta, az újabb kétharmados felhatalmazás pozitív hatással van a Mészáros Lőrinc fémjelezte részvényekre.

A Fidesz-KDNP győzelmével zárult a tegnap lezajlott parlamenti választás idehaza. Bár még a végeredményre várni kell, a kormányzó pártok várhatóan 133 mandátumot szereznek a 199 fős magyar parlamentben, ezzel pedig megkezdhetik sorozatban harmadik ciklusukat. Mivel a Fidesz-KDNP győzelmét várták a piaci szereplők, ezért ennek hatása a mai kereskedésben semleges lehet mind a forint piacán, mind a BUX index tekintetében, írják reggeli elemzésükben az Equilor elemzői.

Véleményük szerint piacmozgató lehet ugyanakkor, hogy hajnalban az ázsiai tőzsdék szinte kivétel nélkül emelkedtek, valamint a határidős indexek alapján Nyugat-Európa is pluszban nyithat ki a csúnyára sikerült pénteki tengerentúli zakót követően. A vezető részvények közül a Richter ismét nekirugaszkodhat az 5500 forintnál tornyosuló ellenállásnak. Az OTP esetében nincs változás, továbbra is sávozó mozgást láthatunk, enyhe pozitív jelekkel. A MOL továbbra is igen hektikus maradhat. Izgalmas lehet viszont a Magyar Telekom piaca, a grafikon alapján napokon belül trendszerű mozgás indulhat a részvény árfolyamában.

A brókercég reggeli kommentárja nem tért ki azokra a vállalatokra, amelyekben Mészáros Lőrincnek meghatározó részesedése van. Ugyanakkor az elmúlt egy év után feltételezhetjük, hogy ezek a kisgömböcként hízó vállalkozások a következő időszakban tovább fognak növekedni. Ezt megelőlegezve a befektetők nagy lelkesedéssel álltak a hétfő reggeli startvonalra.

Aligha lehet ezek után meglepetésnek nevezni, hogy az Opus és a Konzum papírjai is jelentősen emelkedtek. Az Opus ára 718 forint lett, miközben pénteken 625 forinton zárt. A Konzum 3260 forinton nyitott, ennek a részvénynek a legutóbbi záróára 2990 forint volt. Az Appeninn részvényekre a pénteki utolsó kötés 635 forinton született, míg hétfő az első 721-en.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.