<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ugyan az elemzők többsége előzetesen a Fidesz győzelmét várta, az újabb kétharmados felhatalmazás pozitív hatással van a Mészáros Lőrinc fémjelezte részvényekre.

A Fidesz-KDNP győzelmével zárult a tegnap lezajlott parlamenti választás idehaza. Bár még a végeredményre várni kell, a kormányzó pártok várhatóan 133 mandátumot szereznek a 199 fős magyar parlamentben, ezzel pedig megkezdhetik sorozatban harmadik ciklusukat. Mivel a Fidesz-KDNP győzelmét várták a piaci szereplők, ezért ennek hatása a mai kereskedésben semleges lehet mind a forint piacán, mind a BUX index tekintetében, írják reggeli elemzésükben az Equilor elemzői.

Véleményük szerint piacmozgató lehet ugyanakkor, hogy hajnalban az ázsiai tőzsdék szinte kivétel nélkül emelkedtek, valamint a határidős indexek alapján Nyugat-Európa is pluszban nyithat ki a csúnyára sikerült pénteki tengerentúli zakót követően. A vezető részvények közül a Richter ismét nekirugaszkodhat az 5500 forintnál tornyosuló ellenállásnak. Az OTP esetében nincs változás, továbbra is sávozó mozgást láthatunk, enyhe pozitív jelekkel. A MOL továbbra is igen hektikus maradhat. Izgalmas lehet viszont a Magyar Telekom piaca, a grafikon alapján napokon belül trendszerű mozgás indulhat a részvény árfolyamában.

A brókercég reggeli kommentárja nem tért ki azokra a vállalatokra, amelyekben Mészáros Lőrincnek meghatározó részesedése van. Ugyanakkor az elmúlt egy év után feltételezhetjük, hogy ezek a kisgömböcként hízó vállalkozások a következő időszakban tovább fognak növekedni. Ezt megelőlegezve a befektetők nagy lelkesedéssel álltak a hétfő reggeli startvonalra.

Aligha lehet ezek után meglepetésnek nevezni, hogy az Opus és a Konzum papírjai is jelentősen emelkedtek. Az Opus ára 718 forint lett, miközben pénteken 625 forinton zárt. A Konzum 3260 forinton nyitott, ennek a részvénynek a legutóbbi záróára 2990 forint volt. Az Appeninn részvényekre a pénteki utolsó kötés 635 forinton született, míg hétfő az első 721-en.