2018. július 26. 16:25
mfor.hu

Soha egyetlen vállalat sem veszített a cégértékéből annyit egyetlen nap alatt, mint a Facebook csütörtökön.

 

Ahogy arról reggel beszámolt róla az mfor.hu, a Facebook ellentmondásos negyedéves számokat közölt. Ugyan a vállalat bevétele és nyeresége is biztatóan növekedett, ám a felhasználók száma már nem hozta az elemzői várakozásokat. Ráadásul a társaság egy figyelmeztetést is kiadott, ebben azt közölte, hogy a következő néhány negyedévben lassul a bevétel növekedése. Igaz, ezt azzal magyarázták, hogy olyan új, egyelőre kevésbé nyereséges terméket vezet be a piacra, amelyeknek hosszabb idő kell.

Már szerda éjszaka a zárás utáni úgynevezett after market kereskedés során hatalmasat esett a papír, ám egyes szakértők arra intettek, hogy az alacsony likviditású piacon időnként túlreagálhatják a híreket.

A csütörtöki hivatalos tőzsdei kereskedelemben azonban hasonló volt a kép, a részvény 40 dollárt zuhant, ami 19 százalékos gyengülést jelent. Mindez azt jelenti, hogy a Facebook értéke 115 milliárd dollárnál is többet esett. Ez pedig minden idők legnagyobb dollárban mért tőzsdei zuhanása.

Vol ugyan példa arra, hogy korábban egy-egy cég akár ennél nagyobb százalékos gyengülést szenvedjen el, ám azok messz nem ekkora nagyságrendű vállalatok voltak. Az eddigi rekorder az Intel volt, de a kétes listán ott találjuk a Microsoft, az Apple és az Alphbet-Google és Amazon részvényeket is. A "hagyományos ágazatokat" az Exxon és a General Electric képviseli, amelyek azonban "csak" 50 milliárdos nap veszteséget szenvedtek el korábban. 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.