2019. január 17. 15:40
mfor.hu

Az év elejétől kizárólag a 2000 forint feletti hitelkártyás tranzakciókról küld sms-t az Erste Bank ügyfelei mobiljára.

A tranzakciós szokások és az ügyfelek visszajelzései alapján döntött úgy a bank, hogy csak a 2000 forint értékhatár feletti hitelkártya-tranzakciókról küld sms-értesítést – indokolta az mfor.hu érdeklődésére az Erste az év elejétől érvényes változást. Az Erste NetBankban és az Erste MobilBankban azonban továbbra is díjmentesen, a nap 24 órájában valamennyi tranzakció nyomon követhető – legyen szó bankkártyás vásárlásról vagy egyéb, számlát érintő terhelésről vagy jóváírásról. A bank fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a bizonyos tranzakciók esetében biztonsági okokból a szolgáltatáshoz beállított alsó összeglimittől eltérő, az összeglimit alatti tranzakciókról is küldhet a szolgáltató értesítést.

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsöne 16 823 forint a havi törlesztőrészlettel vehető fel, a THM 14,49 százalék. Pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük. Kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék, míg a Raiffeisen Banknál 18 064 forint a törlesztőrészlet, a THM pedig 20,85 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Azért érdekes, hogy az ügyfelek is azt jelezték, megelégednek azzal, hogy csak a 2000 forint feletti tranzakciókról kapnak értesítést, mert ha esetleg illetéktelenek kezébe kerülne a hitelkártyájuk, és azt későn vennék észre, vagy nem tiltanák le időben, akkor ad absurdum 2000 forint alatti összegekkel is – ha nem is horribilis, de azért érzékeny összegekkel – meg lehet csapolni a számlájukat. Az Erste a tranzakciókat számos kritérium alapján folyamatosan monitorozza, miközben az ügyfeleknek továbbra is adott a díjmentes lehetőség arra, hogy, a nap 24 órájában nyomon követhessék a kártyás és számlás tranzakcióikat egyaránt – reagált az mfor.hu felvetésére a bank.