<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A közterületes cég a munkaerőhiánnyal magyarázza a késői kukaürítést.

Az elmúlt hetekben több kerületben is azt tapasztalták a lakók, hogy a megszokott időben kikészített szelektív hulladékgyűjtőiket nem ürítették ki a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. munkatársai. Nemhogy aznap, de adott esetben napokkal, sőt, hetekkel később is telve voltak a kukák.

Végre megszabadulunk a műanyagoktól, papíroktól
Végre megszabadulunk a műanyagoktól, papíroktól

A hulladékos cég tájékoztatása szerint ezek az érintett kerületek: III., IV., X., XIV., XV., XVI., XVII., XIX., XXI., XXII. Mint honlapjukon írják, átmeneti munkaerőgondokkal küzdenek, ezért maradt el a szemét elszállítása. S valóban, a cégnél szóba jöhető szinte összes munkakörbe - így a hulladékrakodóknál is - állásokat hirdetnek.

A bosszús lakosoknak jó hír, hogy a cég közleménye szerint augusztus 25-én, szombaton - tehát ma - elszállítják a szelektív hulladékot. Aki tehát úgy döntene, hogy nem hagyja kint tovább a közterületen a csurig telt kukáját, legyen még egy kis türelemmel, mert érkezik a kukásautó. Ahogy az mfor munkatársa ezeket a sorokat begépeli, már hallja is, hogy az utcába befordult az egyik szelektívgyűjtő autó.