2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
		


		
		

Nem áll meg 100 milliárd forintnál a kibocsátás.

A 2020-as költségvetés keddi benyújtása alkalmából tartott tájékoztatón az Mfor és a Privátbankár tudósítójának kérdésére beszélt arról Varga Mihály pénzügyminiszter, hogy az első napon délig már 20 milliárd forint értékben értékesített az új államkötvényből a Magyar Államkincstár.

Képünk illusztrációKépünk illusztráció

Az egyik portál úgy tudósított az eseményről, hogy ilyen érdeklődés mellett akár ezen a héten kimerülhet a keret, mintha limitált lenne az állampapír. A félreértés abból adódhatott, hogy a kincstár első körben 100 milliárd forintos kibocsátásról döntött.

Csakhogy ez nem azt jelenti, hogy aki lemarad a 100 milliárdos kibocsátásról, nem jut kötvényhez. A kincstár ugyanis a cikkre reagálva közölte, hogy folyamatos a rendelkezésre állás, újabb kibocsátások követik a mostanit, csak egy elméleti keretösszeg a 100 milliárd forint.

Mint írták: A megjelent hírekre reagálva, tájékoztatjuk az Érdeklődőket, hogy a Kibocsátóhoz hetente beérkező vételi igények automatikusan teljesülnek, függetlenül az előzetesen meghirdetett mennyiségtől.

Vagyis nincs szó arról, hogy aki esetleg nem férne be a 100 milliárdos keretbe, ne tudna rögtön ilyen állampapírt venni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.