2019. június 5. 07:00

Nem áll meg 100 milliárd forintnál a kibocsátás.

A 2020-as költségvetés keddi benyújtása alkalmából tartott tájékoztatón az Mfor és a Privátbankár tudósítójának kérdésére beszélt arról Varga Mihály pénzügyminiszter, hogy az első napon délig már 20 milliárd forint értékben értékesített az új államkötvényből a Magyar Államkincstár.

Képünk illusztráció Képünk illusztráció

Az egyik portál úgy tudósított az eseményről, hogy ilyen érdeklődés mellett akár ezen a héten kimerülhet a keret, mintha limitált lenne az állampapír. A félreértés abból adódhatott, hogy a kincstár első körben 100 milliárd forintos kibocsátásról döntött.

Csakhogy ez nem azt jelenti, hogy aki lemarad a 100 milliárdos kibocsátásról, nem jut kötvényhez. A kincstár ugyanis a cikkre reagálva közölte, hogy folyamatos a rendelkezésre állás, újabb kibocsátások követik a mostanit, csak egy elméleti keretösszeg a 100 milliárd forint.

Mint írták: A megjelent hírekre reagálva, tájékoztatjuk az Érdeklődőket, hogy a Kibocsátóhoz hetente beérkező vételi igények automatikusan teljesülnek, függetlenül az előzetesen meghirdetett mennyiségtől.

Vagyis nincs szó arról, hogy aki esetleg nem férne be a 100 milliárdos keretbe, ne tudna rögtön ilyen állampapírt venni.