TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Nem áll meg 100 milliárd forintnál a kibocsátás.

A 2020-as költségvetés keddi benyújtása alkalmából tartott tájékoztatón az Mfor és a Privátbankár tudósítójának kérdésére beszélt arról Varga Mihály pénzügyminiszter, hogy az első napon délig már 20 milliárd forint értékben értékesített az új államkötvényből a Magyar Államkincstár.

Képünk illusztráció Képünk illusztráció

Az egyik portál úgy tudósított az eseményről, hogy ilyen érdeklődés mellett akár ezen a héten kimerülhet a keret, mintha limitált lenne az állampapír. A félreértés abból adódhatott, hogy a kincstár első körben 100 milliárd forintos kibocsátásról döntött.

Csakhogy ez nem azt jelenti, hogy aki lemarad a 100 milliárdos kibocsátásról, nem jut kötvényhez. A kincstár ugyanis a cikkre reagálva közölte, hogy folyamatos a rendelkezésre állás, újabb kibocsátások követik a mostanit, csak egy elméleti keretösszeg a 100 milliárd forint.

Mint írták: A megjelent hírekre reagálva, tájékoztatjuk az Érdeklődőket, hogy a Kibocsátóhoz hetente beérkező vételi igények automatikusan teljesülnek, függetlenül az előzetesen meghirdetett mennyiségtől.

Vagyis nincs szó arról, hogy aki esetleg nem férne be a 100 milliárdos keretbe, ne tudna rögtön ilyen állampapírt venni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.