<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A bíróság érvényesnek nyilvánította a teniszező vízumát, de az ausztrál bevándorlásügyi miniszter még közbeléphet.

Lezárult Novak Djoković meghallgatása az illetékes ausztrál bíróság előtt. Anthony Kelly bíró döntése szerint a világelső teniszezőt 30 percen belül szabadon kell engedni útlevelével és személyes tárgyaival együtt, az eljárás és az elzárás költségeit pedig az ausztrál kormánynak kell megfizetnie – írta meg többek közt a Guardian is.

A döntés viszont nem szól arról, hogy a teniszező valóban jogosan kért-e felmentést az oltottságot előíró ausztrál beutazási szabályok alól, ugyanis a bíró arra hivatkozva semmisítette meg a vízum visszavonásáról szóló határozatot, hogy a hatóságok nem adtak elég időt Djokovićnak a válaszadásra, illetve szabályellenesen korlátozták kapcsolatfelvételi lehetőségeit is.

Anthony Kelly döntése indoklásában oda is szúrt egyet Scott Morrison miniszterelnöknek, aki Djoković ügyében azt nyilatkozta, „a szabály az szabály”, és az előírások „mindenkire vonatkoznak”. A bíró erre utalhatott vissza, amikor Djoković meghallgatásának végén ezt mondta: „Mind ugyanazok a szabályok szerint játszunk.” Majd megfontolásait röviden így foglalta össze: „Más szavakkal: ezeket a szabályokat nem tartották be.”

Ettől még lehet, hogy az ausztrál kormányé lesz az utolsó szó. Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter ugyanis még személyesen közbelépve, más indokokra hivatkozva törölheti Djoković vízumát, és erre a hatóság képviselői tettek is utalást a bíróságon. Ha ez megtörténik, újabb bírósági ügy kezdődhet, immár még nagyobb téttel, ugyanis ebben az esetben Djokovićot három évre ki is tiltanák Ausztráliából.

Arról, hol és kik társaságában töltötte az utóbbi napokat a szerb teniszező, a Privátbankár közölt érdekes írást.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.