<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A következő tanévben már lehet jelentkezni a Hódmezővásárhelyi Honvéd Középiskola és Kollégium képzéseire - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A közlemény szerint a 2022/2023-as tanévben honvéd kadét ágazati szakképzés - gépjármű mechatronikai technikus, infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető technikus szakmairány -, valamint honvéd kadét közismereti képzés - gimnázium, emelt óraszámú angol nyelvi képzés - indul.

Az intézménybe a nyolcadikos diákok az általános középiskolai felvételi eljárásban jelentkezhetnek. A felvételizőknek kötelező a központi írásbeli vizsga, és az intézmény szóbeli felvételit, valamint fizikai alkalmassági felmérést is tart - írták.

Fotó: PixabayFotó: Pixabay

Hozzátették: a Modern városok programban támogatott, önálló, többcélú szakképzési intézmény diákjainak kollégiumi elhelyezése az Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyájában történik majd.

hirdetés

Kiemelték: a Magyar Honvédség és a HM tervei között szerepel, hogy 2030-ig mintegy tíz honvéd középiskola és kollégium kezdje meg működését Magyarországon.

Az 1992-ben alapított debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola után, a honvédelmi középiskolák és kollégiumok száma először az idén nyáron átadott Nyíregyházi Mikecz Kálmán Honvéd Kollégiummal bővült - emlékeztettek.

Ismertették, hogy a honvéd középiskolákban és kollégiumokban, a jelenleg hatályos szakképzési és köznevelési törvénynek megfelelve, a diákok emelt szintű honvédelmi nevelését, oktatását bentlakásos rendszerben, egyedi program szerint végzik. A diákok nem kapnak katonai kiképzést, nincs katonai jogállásuk és nem kötelező katonai pályát választaniuk. A középiskolai tanulmányaik befejezése után a kadétok is felvételizhetnek civil felsőoktatási intézményekbe - olvasható a közleményben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.