2019. július 23. 13:35
mfor.hu

Nem reagát a londoni tőzsde érdemben arra a tényre, hogy a következő brit miniszterelnök Boris Johnson lesz. Ugyanakkor a font az euróval szemben kis mértékben elmozdult.

Ahogy arról beszámoltunk, viszonylag nagy többséggel választotta meg a brit Konzervatív Párt új vezetőjének és egyben az Egyesült Királyság új miniszterelnökének a párt 160 ezres tagsága. Johnson ugyanis kétszer annyi voksot kapott a párttagoktól, mint a vetélytársa.

Az új kormányfő legfontosabb feladata a brexit levezénylése lesz, ez azonban nem ígérkezik egyszerű feladatnak, amit jelez az is, hogy elődje Theresa May éppen ebbe bukott bele. A brit törvényhozás megosztott a kilépés kérdésében is, annak módjára pedig kis túlzással mindenkinek saját elképzelése lenne. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a közelmúltban egy olyan jogszabályt is elfogadtak, ami a megállapodás nélküli hard brexitet is a képviselők jóváhagyásához köti.

Pedig az előzetes megnyilvánulások alapján Johnson nem zárja ki ezt a lehetőséget sem, már csak azért sem, mert a Brexit szavazás előtt ő volt a kilépés pártiak egyik kampányarca.

Noha ezek a kérdések a következő hónapokban vélhetőleg folyamatosan napirenden lesznek, a papírforma eredmény nem rázta meg a piacokat. A font árfolyama gyakorlatilag változatlan a dollárral szemben. Hasonló a helyzet a londoni tőzsdével, a legfontosabb index az FTSE 100 szinte egyáltalán nem mozdult el.

Ugyanakkor az euró ellenében már "mutatott valamit" a font. A szavazás előtti mélypontról megindulva említésre méltó emelkedésbe kezdett, amely Johnson megválasztását követően is folytatódott.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.