2018. augusztus 14. 09:35
mfor.hu

Piacbefolyásolás miatt beperelték a Tesla vezérét Elon Muskot, így most neki kell bizonyítani, hogy megalapozott a 420 dolláros kivezetési ár.

A Tesla sztori folytatódik, Elon Musk próbálja bizonyítani, hogy miért volt megalapozott a twitter üzenete, miszerint "a vállalatot 420 dolláros részvényenkénti áron kivezetjük a tőzsdéről, a finanszírozás biztosított". A tét nagy, ugyanis beperelték a Tesla első emberét piacbefolyásolás vádjával.

Hétfőn Musk azt nyilatkozta, hogy ő a szaúd-arábiai állami vagyonalapra gondolt, mint fő finanszírozó. Ugyanis már két éve folyamatosan hajtogatják az szaúd-arábiaiak, hogy vezessék ki a Teslát a tőzsdéről, ami egy remek diverzifikációs lépés lenne az olajtúlsúlyos államnak. A Július 31-i megbeszélésről Musk állítása szerint úgy állt fel, hogy minden kétséget mellőzően az ügylet sínen van, már csak adminisztratív folyamatok vannak hátra. A szaúdiak ezzel szemben cáfolták, hogy a már meglévő 3-5 százalék körüli részvénycsomagon kívül szeretnék bármiben is finanszírozni a társaságot, írta reggeli hírlevelében az Equilor. Így továbbra is homály övezi egyelőre a Tesla első emberének már lassan hírhedtté vált kivezetési tweet-jét.