1p

Míg a csúcs 340 euró körül volt, most nem tud elszakadni 50 euró környékéről az európai gázár.

Továbbra is szűk sávban mozog az európai gázár - csütörtökön a holland tőzsdén az 54 eurós megawattóránkénti mélypontról korrigált felfelé az árfolyam. A délelőtti órákban 56 eurót kértek egy egységnyi földgázért a tőzsdén, ez valamivel a tegnapi záróár fölött van. Az elmúlt 5 napban összességében 6,85 százalékot csökkent az árfolyam, nincs messze az elmúlt 1 évben látott, 52 euró körüli legalacsonyabb szinttől. (Emlékeztetőül: az elmúlt 1 évben a rekordár meghaladta a megawattóránkénti 340 eurót.)  

Szakértők szerint a háttérfolyamatok változatlanok, technikai okok mozgatják a jegyzést: a készletek továbbra is bőségesek, az időjárás a télhez képest enyhe. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!