2018. június 13. 09:31
mfor.hu

Nem nagyon van olyan szakértő, aki szerint este nem lesz újabb kamatemelés az USA-ban, az lenne a meglepetés, ha nem 0,25 százalékkal módosítana a Fed.

Szerda este dönt a kamatszintről az amerikai jegybank, és szinte biztosra vehető, hogy újabb 25 bázispontos emelésről fognak határozni, ez lenne a második szigorítás az idei évben. Ugyanakkor a döntéshozók frissítik a gazdasági előrejelzést, illetve a várható kamatpályára (Dot Plot) vonatkozóan is friss iránymutatást kaphatunk.

Az Equilor elemzői továbbra is azt várják, hogy idén összesen 3 kamatemelés lesz, a kereskedelmi feszültségek még mindig lefelé mutató kockázatot jelentenek a globális növekedési kilátásokat illetően. Egy keddi sajtóértesülés szerint az a Fed terve, hogy ezentúl minden kamatdöntő ülést sajtótájékoztató követ, így azon túl, hogy több információt kaphatunk majd a döntéshozóktól, a kondíciók módosítása is sűrűbben lehet. A ma este megjelenő, a korábbinál optimistább gazdasági előrejelzés megjelentetése erősíthetné a dollárt, a kamatemelés miatt viszont nem várunk érdemi árfolyamreakciót a devizapiacon, mivel azt már korábban beárazták a befektetők.

Nem várt magasságba emelkedett a fogyasztói árindex az Egyesült Államokban, a tegnapi adatközlés alapján a májusi érték 2,8 százalékot tett ki. Az adat megerősíti a várakozást, hogy a Fed 25 bázispontos kamatemelést jelent be. A kötvényhozamokra is felhajtó hatással volt az adatközlés, a 10 éves amerikai államkötvény újra közel 3 százalékon, a két éves pedig 2.54 százalékon áll.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.